avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Informatii plata sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Informatii plata sanatate

Ma numesc Popescu Dan,si as vrea sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu situatia mea,sau imi poate da un sfat in masura cu asa ceva.Am un magazin mixt(interprindere familiala),am platit taxa la sanatate in functie de venitul pe care l-am avut ca asa s-a cerut si ma trezesc la sfarsitul anului 2014 ca Sanatatea nu vrea sa-mi elibereze adeverinta de asigurat pe motiv ca trebuie sa platesc minium pe economie din 2012,2013,2014.

Mentionez ca pe fiecare semestru am mers la finante si pe baza adeverintei eliberate am mers la sanatate.Nici finantele nici sanatatea nu m-au instiintat nimic,pentru ca daca imi spuneau ceva,la sfarsitul fiecarui an eu plateam daca era ceva,dar din 2012 pana in 2014 trebuie sa platesc suma de 1500 lei eu si 1500 lei sotia,in total 3000 lei.(asta in termen de 60 de zile)

Cine este de vina si ce este de facut cu toate ca in 2012,2013 nu am avut nici un venit.De ce nu am fost anuntati de atunci si incotro sa o luam?

Astept un raspuns concret.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: PopescuDan09 , utilizator 21:56, 1 Februarie 2015
Va redau aricolul din codul fiscal care va intereseaza:
ART. 296^22 Baza de calcul

(2) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.
Vinovat sunteti dvs. Legea, odata publicata, se considera cunoscuta de cei afectati de ea. Iar daca legea zice ca trebuie sa platiti o suma minima iar termenul de plata a trecut, aceasta e majorata conform legii, de asemenea.
Dar daca dau finantele in judecata ca nu am fost informat la timp,am castig de cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru administrator ii crisboc crisboc Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema: Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii din anul 2014, calcul baza de impozitare LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o intrebare intrucat nu am reusit sa inteleg mai nimic din cum este explicata baza pentru impozitare in articolul de lege prezentat pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Modificari fiscale pfa dupa 1 iulie Alis_Maticiuc Alis_Maticiuc Buna ziua ! Stiu ca incepand cu 01.07 se schimba regimul fiscal in cazul PFA, dar nu am inteles exact consecintele. Am un PFA( singura sursa de venit) in ... (vezi toată discuția)