avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde casa fara acordul copiilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde casa fara acordul copiilor?

eu m-am càsàtorit acum 20 de ani.insà panà la càsàtorie am cumpàrat teren si am construit casa.dupà aceea au venit si copiii,pe care i-am crescut singur dupà decesul sotiei mele.as dori sà stiu dacà pot vinde acum proprietatea fàrà ca fiii mei sà poatà avea vreo pretentie.mentionez cà in prezent sunt majori.multumesc.
Dupa decesul sotiei ati dezbatut succesiunea ?
nu am considerat necesar,intrucat atunci cand m-am insurat casa era deja fàcutà.sunt obligat de lege sà las casa copiilor?

Problema importanta ce trebuie sa o rezolvati intati este sa faceti dovada ca innainte de casatorie ati fost proprietar pe casa si teren. Apoi sa faceti succesiunea dupa decesul soriei deoarece in urma decesului au ramas bunuri mobile si imobile ce au foat proprietate comuna.
Puteti vinde fara probleme, copii nu se pot opune, atat casa si cat si terenul sunt bunurile dvs proprii, la care sotia dvs oricum nu avea dreptul. Pt imbunatatiri, avea dreptul la o suma de bani, asta e altceva , nu sunteti impiedicat sa vindeti si nu aveti de ce sa dezbateti inainte succesiunea dupa sotie.
Bunul poate fi instrainat, fara acordul copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri imobile FlorinG81 FlorinG81 Bună seara! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns în ceea ce privește problema de mai jos. În 2014 mama mea a decedat, cu doi ani înainte ... (vezi toată discuția)
Mostenire gynutza_sweet gynutza_sweet Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire elybuga elybuga Sotul meu avea un apartament impreuna cu fratele lui! Din cate stiu sotul meu a semnat o hartie la notar pri care ii da dreptul fratelui lui de a vinde ... (vezi toată discuția)