Sotul meu avea un apartament impreuna cu fratele lui! Din cate stiu sotul meu a semnat o hartie la notar pri care ii da dreptul fratelui lui de a vinde apartamentul fara a fi el de fata! Vreau sa zic ca fratele lui locuieste in apartament de vreo 10 ani! Sotul meu a decedat acum 3 ani jum si avem si un copil impreuna! Noi mai avem vreun drept la apartament????
Dezbateti succesiunea dupa Sotul dvs doamna, va prezentati la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces, 2 martori care l au cuniscut pe defunct, actele de stare civila ale dvs si ale copilului, adica certificat de casatorie si certificat de nastere al copilului, cartile de identitate, actele de proprietate ale defunctului, certificate fiscale pe imobile si vi se va elibera certificat de mostenitor. Dupa puteti vinde impreuna cu fratele sotului in calitate de coproprietari apartamentul.
Avand in vedere ca nu locuiti in apartamentul in discutie, fata de data decesului sotului d-voastra indicat este sa faceti demersurile pentru eliberarea certificatului de mostenitor in termen de 6 luni de la deces. Sau macar mergeti la notar in acest termen si dati o declaratie de acceptare a succesiunii. Altfel fratele sotului poate profita si poate invoca faptul ca nu ati acceptat succesiunea.
Dezbateti succesiunea doamna, termenul de optiune succesorala a trecut demult. Puteti face o declaratie de acceptare a succesiunii peste termen insa nu stiu cat va Ajuta acest lucru pt ca in cadrul dezbaterii succesorale trebuie sa demonstrati ca ati acceptat succesiunea tacit,lucru care probabil I'l puteti demonstra, pt ca nu se refera numai la acel bun imobil detinut in coproprietate cu fratele, ci si la celelalte bunuri din masa succesorala. Daca in acest timp ati platit de exemplu impozitul la Casa in care stati si acesta este si proprietatea sotului , acest lucru este un act de acceptare tacita.
Mostenire
petroniki
SOTUL MEU A DECEDAT ACUM 3 ANI:(SI NU AM DEZBATUT MOSTENIREA.AM SI UN BAIETEL DE 3 ANI.CE SE NTAMPLA IN CAZUL IN CARE NU AM FOST LA NOTAR SA RECUNOSC ... (vezi toată discuția)
Mostenire
stefan70
Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 3 ani
DORISSS
nici unul din cei 3 frati nu a facut sucesiune pe apartament , dupa nici unul din cei 2 parinti decedati, desi au trecut 3 ani. Unul dintre frati a stat si sta ... (vezi toată discuția)