avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama noastra, care traieste inca in apartament.Cum ar trebui sa procedama, si care este partea fiecaruia??.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:50, 5 Noiembrie 2013
Daca apartamentul este bun comun al parintilor, in masa succesorala va fi 1/2 din apartament (partea tatalui), care se va imparti astfel: 1/4 pentru sotie si 3/4 pentru cei 2 copii (adica 3/8 pentru fiecare copil).
Trebuie dezbatuta mostenirea dupa tata sau puteti sa o dezbateti dupa decesul mamei dvs impreuna cu mostenirea acesteia din urma, pentru ca oricum la succesiunea tatalui veti plati 1% impozit ca a trecut mai bine de doi ani de la deces.
daca doriti sa dezbateti succesiunea dupa tata inainte de decesul mamei dvs, va adresati unui notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces, actele de stare civila ale dvs sai fartelui si mamei, adica certificatele dvs de nastere (copii) certificat casatorie mama , actele de proprietate pt bunurile ce apartineau defunctului, certificate fiscale pt bun7urle imobile si daca aveti imobilele intabulate incheierea de intabulare.
daca bunul apartamentul era bun comun, achizitionat in timpul casatoriei cu mama dvs, in masa succesorala intra cota de 1/2 din apartament care se imparte in 1/4 mama si 3/4 dvs copii. La decesul mamei dvs, cu conditia sa acceptati succesiunea, veti ramane ambii frati cu o cota de 1/2 din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire germi germi Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Parinti au un apartament impreuna , tata a decedat ,noi suntem trei frati ,doi buni si unul doar dupa ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)