avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

SOTUL MEU A DECEDAT ACUM 3 ANI:(SI NU AM DEZBATUT MOSTENIREA.AM SI UN BAIETEL DE 3 ANI.CE SE NTAMPLA IN CAZUL IN CARE NU AM FOST LA NOTAR SA RECUNOSC MOSTENIREA?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:14, 8 Noiembrie 2011
deocamdata nu se intampla nimic atat timp cat va ocupati de mostenire. ar fi bine totusi sa mergeti la notar sa va elibereze certificat de mostenitor si dumneavoastra si baietelului
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea. O sa dati o declaratie ca ati acceptat tacit succesiunea, prin faptul ca ati facut acte de administrare asupra bunurilor mostenirii. Pt copil trebuie numit un curator ca reprezentant la dezbaterea succesiunii, nu puteti dvs. Veti plati impozit de 1% pe masa bunurilor succesorale. Dezbateti succesiunea la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Prezentati certificatul de deces in original, actele de proprietate, acte de stare civila ale dvs si ale copilului. Dvs veti mosteni 1/4 iar copilul 3/4.
Va multumesc!Dupa ce dezbat mostenirea ,avand in vedere ca am doua locuinte ,pot vinde una,sa o refac pe cealalta,avand in vedere ca 3/4 ii revin copilului?
Puteti vinde numai cu incuvintarea prealabila a autoritatii tutelare/instnatei de tutela si daca este in interesul minorului. Actele de dispozitie pt minor trebuie incuviintate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire petroniki petroniki Buna ziua.acum 7 ani sotul meu a decedat ...am un fiu de 6 ani.am ramas cu o casa si un spatiu comercial pe care as vrea sa le vand.precizez ca nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Mostenire elybuga elybuga Sotul meu avea un apartament impreuna cu fratele lui! Din cate stiu sotul meu a semnat o hartie la notar pri care ii da dreptul fratelui lui de a vinde ... (vezi toată discuția)