avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua.acum 7 ani sotul meu a decedat ...am un fiu de 6 ani.am ramas cu o casa si un spatiu comercial pe care as vrea sa le vand.precizez ca nu am dezbatut mostenirea.am inteles ca trebuie sa platesc 1%din valoarea imobilelor?de unde trebuie sa incep cu demararea actelor?e adevarat ca pt a vinde partea copilului am nevoie de acordul autoritatii tutelare?vreau sa vand pt ce imobilele sunt undeva la tara ,iar noi de doi ani locuim la oras .multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
petroniki, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:26, 19 Februarie 2015
Trebuie mers la notarul competent in a dezbate succesiunea dupa sotul dvs. Acesta este cel de pe raza judecatoriei unde sotul dvs a avut ultimul domiciliu. Veti avea nevoie de Dispozitie din partea Autoritatii tutelare pentru a se desemna un curator ca sa l reprezinte pe minor la succesiune. Apoi dupa dezbaterea succesiunii si formalitati d epublicitate imobiliara, Registru Comertului etc...depinde de natura bunurilor , veti putea vinde bunurile numai dupa o alta incuviintare a autoritatii tutelare de la domiciliul minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire petroniki petroniki SOTUL MEU A DECEDAT ACUM 3 ANI:(SI NU AM DEZBATUT MOSTENIREA.AM SI UN BAIETEL DE 3 ANI.CE SE NTAMPLA IN CAZUL IN CARE NU AM FOST LA NOTAR SA RECUNOSC ... (vezi toată discuția)
Tutela acordata bunicilor atunci cand un parinte e in viata Iuliaiudit Iuliaiudit Buna seara. In acest an mi-a decedat sotul. Cei doi copii minori pe care ii avem au ramas in grija mea. La cateva luni dupa moartea lui am vrut sa vand ... (vezi toată discuția)
Succesiune ioan-06 ioan-06 Am cumparat acum 10 ani un apartament impreuna cu sotia. Intre timp s-a nascut copil nostru apoi sotia a decedat. Cum pot sa vand apartamantul, in ... (vezi toată discuția)