avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua.acum 7 ani sotul meu a decedat ...am un fiu de 6 ani.am ramas cu o casa si un spatiu comercial pe care as vrea sa le vand.precizez ca nu am dezbatut mostenirea.am inteles ca trebuie sa platesc 1%din valoarea imobilelor?de unde trebuie sa incep cu demararea actelor?e adevarat ca pt a vinde partea copilului am nevoie de acordul autoritatii tutelare?vreau sa vand pt ce imobilele sunt undeva la tara ,iar noi de doi ani locuim la oras .multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
petroniki, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:26, 19 Februarie 2015
Trebuie mers la notarul competent in a dezbate succesiunea dupa sotul dvs. Acesta este cel de pe raza judecatoriei unde sotul dvs a avut ultimul domiciliu. Veti avea nevoie de Dispozitie din partea Autoritatii tutelare pentru a se desemna un curator ca sa l reprezinte pe minor la succesiune. Apoi dupa dezbaterea succesiunii si formalitati d epublicitate imobiliara, Registru Comertului etc...depinde de natura bunurilor , veti putea vinde bunurile numai dupa o alta incuviintare a autoritatii tutelare de la domiciliul minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire petroniki petroniki SOTUL MEU A DECEDAT ACUM 3 ANI:(SI NU AM DEZBATUT MOSTENIREA.AM SI UN BAIETEL DE 3 ANI.CE SE NTAMPLA IN CAZUL IN CARE NU AM FOST LA NOTAR SA RECUNOSC ... (vezi toată discuția)
Sotia mea a decedat in urma cu 1 an. am facut succesiunea ... Mircea 1975 Mircea 1975 Buna ziua ....Sotia mea a decedat in urma cu 1 ani.Am facut succesiunea la notar ,mostenitor find eu(sotul supravietuitor) si fiica mea minora de 8 ani.La ... (vezi toată discuția)
Tutela acordata bunicilor atunci cand un parinte e in viata Iuliaiudit Iuliaiudit Buna seara. In acest an mi-a decedat sotul. Cei doi copii minori pe care ii avem au ramas in grija mea. La cateva luni dupa moartea lui am vrut sa vand ... (vezi toată discuția)