avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 3 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 3 ani

nici unul din cei 3 frati nu a facut sucesiune pe apartament , dupa nici unul din cei 2 parinti decedati, desi au trecut 3 ani. Unul dintre frati a stat si sta in continuare in apartament, fiind necasatorit. Este posibil ca ceilalti 2 frati sa piarda dreptul de mostenire la apartament deoarece au trecut 3 ani si totodata nu stau in acel apartament? Si daca au dreptul la mostenire, ce pasi sa faca in continuare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:40, 10 Februarie 2010
buna ziua!
fratii pot dezbate cele 2 succesiuni.
trebuie sa aveti in vedere ca veti avea de platit impozit catre stat de 1% din valoarea masei succesorale, pt succesiunea cares e dezbate in termen mai mare de 2 ani de la data decesului defunctului.
daca fac dovada ca in cele 6 luni de la decesul parintilor au facut acte de acceptare tacita a mostenirii nu pierd dreptuld e a deschide mostenirea. Daca nu se poate prin procedura gratioasa, in fata notarului, atunci pe cale litigioasa, in fata instantelor competente
Va multumesc pentru mesaje.
Nu inteleg ceva...daca nu exista aceste acte de acceptare tacita(si nu exista de fapt), sa inteleg ca au pierdut dreptul la mostenire ceilalti 2 frati?...imi cer scuze, dar nu sunt de specialitate si poate ca inteleg mai greu
buna ziua!
daca ceilalti frati nu au facut acte de acceptare tacita sau expresa a succesiunii, pot fi declarati straini de succesiune.
acte de acceptare tacita= plata unui impozit, preluarea de bunuri din masa succesorala etc...
actele de acceptare tacita se dovedesc cu orice mijloace de proba, inclusiv cu martori si interogatoriul fratelui ce foloseste apartamentul

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenitori Bora Irina Bora Irina Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: in urma decesului unui tata nu s-a facut succesiunea, ramanad ca urmasi sotia si 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta? DORISSS DORISSS Buna ziua, Sunt 3 frati, din care unul sta in apartamentul parintilor decedati acum 3 ani. Unul din frati(sotul meu) nu a facut nici un demers in cei 3 ani de ... (vezi toată discuția)