avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Absente motivate prin cerere de catre parinte
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Absente motivate prin cerere de catre parinte

Doresc interpretarea urmatorului extras din "R.O.F.U.I.P. aprobat prin O.M.E.N. 5115/2014, publicat în Monitorul Oficial din 13.01.2015":
"Art. 113 (4)...Numărul absenţelor care pot fi motivate, fără documente medicale, doar pe baza cererilor părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, nu poate depăşi 3 zile pe semestru..."
Ce inseamna, echivalentul a 3zile x 6 ore/zi = 18 absente din mai multe zile cumulate, sau 3 zile in care elevul poate sa aiba cate 1 absenta /zi ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 11:53, 2 Februarie 2015
Buna ziua,

Nu pot sa va dau o interpretare oficiala.. Dar daca textul ar fi vrut sa insemne 18 ore.. ar fi scris 18 ore.. daca scrie 3 zile atunci e vorba de 3 zile intregi, nu de numarul de ore..

Incercati sa vorbiti si cu diriginta/dirigintele, poate pentru o ora accepta motivarea de la parinti si peste cele 3 zile..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri scolare rosa_weigand rosa_weigand As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe ... (vezi toată discuția)
Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se poate inscrie la liceu un elev exmatriculat? bebe.apostol bebe.apostol Daca un liceean a fost exmatriculat dupa primul semestru,cand se poate inscrie din nou la alt liceu?Multumesc anticipat pt.raspunsuri. (vezi toată discuția)