avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scutiri scolare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scutiri scolare

As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe unde sa caut.
Cel mai recent răspuns: rosa_weigand , utilizator 22:12, 7 Noiembrie 2015
Potrivit art. 113, alin. 4 din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/2014, actele pe baza cărora se face motivarea absențelor sunt: adeverință eliberată de medicul cabinetului școlar, de medicul de familie sau medicul de specialitate, adeverință sau certificat medical eliberat de
unitatea sanitară în cazul în care elevul a fost internat, cererea scrisă a părintelui, tutorului sau susținătorului legal al elevului, adresată învățătorului/institutorului/profesorului pentru învățământul primar/profesorului diriginte al clasei. Numărul absențelor care pot fi motivate, fără documente medicale, doar pe baza cererilor părinților, tutorilor sau susținătorilor legali, nu poate depăși 3 zile pe semestru, iar cererile respective trebuie avizate de către directorul unității de învățământ. Toate adeverințele medicale trebuie să aibă viza cabinetului, care are în evidență fișele medicale/cametele de sănătate ale elevilor.

Cum nu puteți elibera adeverințe medicale, în mod normal nu ar trebui să fie acceptate. O soluție ar fi ca în baza adeverinței/recomandărilor dvs. să le fie eliberată elevilor de către medicul de familie o adeverință medicală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2015
Radu9, utilizator
Am inteles. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Absente motivate prin cerere de catre parinte simoalin simoalin Doresc interpretarea urmatorului extras din \\"R.O.F.U.I.P. aprobat prin O.M.E.N. 5115/2014, publicat în Monitorul Oficial din 13.01.2015\\": \\"Art. 113 ... (vezi toată discuția)
Motivarea absentelor scolare Cocollino Cocollino Buna, As vrea sa stiu in cat timp dupa intorcerea copilului la scoala (in cazul absentarii pe caz de boala) trebuie adusa scutirea medicala, pt motivarea ... (vezi toată discuția)