avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Motivarea absentelor scolare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Motivarea absentelor scolare

Buna,

As vrea sa stiu in cat timp dupa intorcerea copilului la scoala (in cazul absentarii pe caz de boala) trebuie adusa scutirea medicala, pt motivarea absentelor.
Fiicei mele I s-a refuzat adeverinta medicala , pe motiv ca ea lipsise in luna ian (22 ian) si a adus-o dirigintei in febr (adica pe 03.02.2016)X-(

Multumesc,
Corina
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Cocollino, utilizator
Cel mai recent răspuns: GABRIELA OLARU , Avocat 15:36, 4 Februarie 2016
"(5) Actele pe baza carora se face motivarea absentelor vor fi prezentate în termen de maximum 7 zile de la reluarea activitatii elevului si vor fi pstrate de catre învatorul/institutorul/profesorul pentru învatamântul primar/ profesorul diriginte, pe tot parcursul anului scolar.
(6) Nerespectarea termenului prevzut la alin. (5) atrage, de regula, declararea absentelor ca
nemotivate."

(extas din Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Scutiri scolare rosa_weigand rosa_weigand As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare scoala soferi silvim silvim Cum se procedeaza daca se doreste schimbarea scolii de soferi?e adevarat ca in conformitate cu noile reglementari trebuie intocmit un contract de transfer ... (vezi toată discuția)