avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cercetare penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cercetare penala

am fost cercetat penal in anul 1997 pentru o fapta care a fost prescrisa si faptuita in 1994, neglijenta serviciu. Dosarul a fost clasat si emisa rezolutie de procuror. Acuma in 2014 decembrie s-a redeschis cercetarea pe acelasi caz. Daca e prescrisa fapta de atata timp de ce s-a mai redeschis cercetarea penala?
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 19:14, 2 Februarie 2015
Poate investigheaza alte fapte sau alte persoane.
Daca e vorba doar de infr de neglijență în serviciu stați liniștit. A intervenit și prescripția specială (oricâte întreruperi ar interveni dacă a fost depățit cu încă o dată termenul prescripției se socotește împlinit). Cât privește motivele redeschideri acestea pot diferi de la caz (trebuie văzut).
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
ContSters343833, utilizator
În cazul dvs. pentru infracțiunea de neglijență în serviciu termenul de prescripție este conform art.154 alin.1, lit.d de 5 ani de la data săvârșirii infracțiunii. Deci dacă a-ți fost cercetat pentru această faptă în anul 1997, iar fapta a fosăt săvârșitî în anul 1994 sigur s-a prescris fapta. Așa că nu îmi explic cum de s-a redeschis acest caz dacă spuneți că a fost soluționat. Oricum stați liniștit că fapta s-a prescris și se va da soluție de clasare în cauză

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. un dosar penal cu mai multe infracțiuni printre ... Vanesacosma Vanesacosma Buna seara. Un dosar penal cu mai multe infracțiuni printre care delapidarea se afla încă în cercetare din 2014. Faptele s au comis în 2009-,2012. Nu s a ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere fapta penala cattie cattie As vrea sa aflu care exact termenul de prescriere al unei fapte de abuz in serviciu contra intereselor unei persoane daca fapta a fost comisa in decembrie ... (vezi toată discuția)
De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)