avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul)

Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un interval de 1.5 ore inainte de a fi opit de politie. De frica, am declarat ca am consumat aceste beri cu 2.5 ore inainte de a fi testat. am fost si mi s-au recoltat cele 2 probe de sange. Cam ce valoare credeti ca va avea alcoolemia rezultata la probe?
Care ar fi sansa sa rezolv prin acord (art 478) si sa-mi redobandesc permisul cat mai repede posibil?
Cum este mai bine, sa-mi angajez avocat sau sa apelez la cel numit din oficiu?
Multumesc pentru cine isi face timp sa-mi raspunda.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:31, 12 Ianuarie 2022
Ma ajuta cu ceva faptul ca politistul a mentionat in procesul verbal ca aparatul etilotest cu care am fost testat era omologat dar necalibrat?
Importanta este imbibatia alcoolica din sange.
Buna ziua., am gresit si eu si as dori o informatie vitala. 0.48 in etilotest aproximativ cat ar fi in sange. Precizez ca nu mancsdem am 95kg 173
De obicei iese undeva la dublul valorii din aerul expirat, in conditiile in care ati fost condus la prelevare in timpul cel mai scurt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.


Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.


In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.


Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.


O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.


In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.


Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei ! Breazu92 Breazu92 Buna ziua , de curand am fost judecat la jud Campina in legatura cu un dosar penal alcool la volan , avocata mea a cerut amenda penala cu amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Am condus un autoturism si am avut in etilotest 0,63 mg/l in aerul expirat si 1.10 in sange.m au incadrat la art 336 alin 1.cum pot face sa nu mi anuleze ... (vezi toată discuția)
An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)