avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creante si datorii prescrise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creante si datorii prescrise

Buna ziua,
as avea urmatorul caz:
suntem o societate de comert en gros si avem inregistrate in contabilitate niste datorii vechi ( din anii 2007, 2008) catre diversi furnizori ( sume marunte). Nu s-a mai tinut legatura cu furnizorii respectivi.Intrebarea este: cand se pot prescrie aceste sume, care este inregistrarea contabila pe care o facem si in baza carui document as putea face aceste prescriptii? Identic avem caz pentru client neincasati vechi din anii 2007, 2008.

Va multumesc, si am apreciat intotdeauna promptitudinea si profesionalismul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 13:33, 3 Februarie 2015
Prescrierea spe poate face dupa 3 ani de la scadenta facturilor, in cazul fact.de furnizori daca acestia nu v-au cerut confirmari de solduri sau plata facturilor puteti sa-i prescrieti printr-o decizie a administratorului, dar in cazul clientilor trebuie sa aveti trimise somatii de plata si confirmari de solduri ( la clienti procedura este mai greoaie-dupa mine-pentru prescriere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante si furnizori iulia53 iulia53 AM preluat de curind o societate,dar am mici problem cu soldurile la 411 si 401 din Balanta.Situatia este urmataorea:-LA ct.411 am citva clienti neincasati din ... (vezi toată discuția)
Furnizori neplatiti NNorbert NNorbert Buna ziua Cum se contabilizeaza furnizorii neplatiti, de la cei care am facturi mai vechi de trei ani? Multumesc (vezi toată discuția)
Creante ce pot fi trecute pe pierdere bobcat27ad bobcat27ad Ce tip de document este necesar pt a putea fi trecute pe pierdere creantele ce nu mai pot fi recuperate? Referat intocmit de jurist este suficient? Ce anume ... (vezi toată discuția)