avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon de consum pentru benzina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon de consum pentru benzina

Buna ziua,
detin o soietate mica care efectueaza comert en gros. Avem pe firma o masina de transport, iar lunar achizitionam benzina ( maxim 400-500 lei luna) pentru nevoile curente ale societatii ( transport la client, diverse drumuri prin oras); La achizitia de benzina fac inregistrarea 3022 = 401;
Intrebare: ce documente trebuie sa avem pentru a putea face bon de consum pe benzina si a trece astfel benzina pe cheltuiala ? ( 6022 - cheltuiala cu combustibil = 3022)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: silaghim1980 , utilizator 13:34, 10 Februarie 2015
Persoana care face transport( sofer,administrator,patron, etc.) tr.sa intocmesca foaie de parcurs pt.fiecare zi in care a folosit masina(sa o stampileze la clienti, sa noteze alimentarile facute,etc)
D-voastra la sfarsitul lunii faceti centralizatorul( fisa activitatii zilnice pt.autovehicule) unde calculati consumul si-l dati pe cheltuieli.
Va multumesc de raspuns si amabilitate. Daca va rog puteti sa Imi trimiteti un model de foaie de parcurs pe care o utilizati dvs si respective un model de centralizator? Multumesc.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare am vazut in actele asociatiei un bon ... nichita nichita Buna ziua! am o intrebare am vazut in actele asociatiei un bon de benzina in valoare 65 lei . este inregistrat in contabilitate astfe : 401=5311 ... (vezi toată discuția)
Factura combustibil lidiao lidiao Am urmatoarea situatie, se alimenteaza combustibil si se primeste bon fiscal cu valoare mai mare de 100 eur, se cere factura pentru a putea fi inregistrata in ... (vezi toată discuția)