avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere neplatita

Buna ziua,

Tatal copilului nu a platit pensia de intretinere de un an si jumatate. Adica niciodata de cand s-a stabilit prin tribunal acest lucru.
Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Pot merge singura la tribunal sa depun plangere si se rezolva in scurt timp sau iar va trebui sa ma plimb prin tribunal? (lucru nedorit de mine pentru ca m-am chinuit foarte mult pentru autoritatea exclusiva si pentru o amarata de pensie pe care nici nu o plateste)
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:13, 3 Februarie 2015
Apelați la un executor pt a-l executa silit. Contează dacă are ce sa ii ia.
Buna ziua! In situatia dvs. va trebui sa formulati o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie ( daca nu a platit pensia de intretinere a minorului timp de 3 luni consecutiv).
Si pentru abandon de familie pot sa il decad din drepturile părintești? Mentionez ca am doar autoritate exclusiva si as dori ca actualul sot sa adopte copilul si sa ii schimb numele de familie. Se poate sau doar daca tatăl biologic isi da acordul desi nu a plătit pensia de un an jumătate?
- nu puteti sa-l decadeti
- pentru adoptie e nevoie de acordul tatalui
- pentru plata pensiei de intretinere faceti executare silita (la executor judecatoresc) si plangere penala (la politie )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi ale tatalui cobra2009 cobra2009 Am in intretinere un minor de 7 ani si tatal nu sa preocupat de el din 2009. Nu a platit nici pensie si nici nu a sunst niciodata,noi fiind in strainatate iar ... (vezi toată discuția)
Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată ... Alexandra13p Alexandra13p Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată și recăsătorita. Tatăl copilului dorește ca el sa fie decăzut din drepturile ... (vezi toată discuția)
Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)