avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Program de munca platit in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Program de munca platit in invatamant

Buna ziua ,

As avea urmatoarea nelamurire .
Sunt profesor in invatamantul primar , conform normelor comunicate de unitatea de invatamant , trebuie sa stam 8 ore la munca din care 4 sa fie activitatea de predare .

Intr-o buna zi , am intarziat la servici 5 min , fapt ce a dus la taierea unei ore de la plata .In ziua de salariu , am constatat ca suma acelei ore este echivalentul salariului brut /72 ore (16 ore x 4 saptamani).

Pana la urma care este adevarul ? Muncim 8 ore dar suntem platiti 4 /zi ?


Multumesc anticipat de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:44, 6 Februarie 2015
Vedeti art. 162, 163 din LEN. Profesorii pentru invatamantul primar sunt platiti la post si au obligatia de predare conform planului-cadru (fara religie, ed. fizica si limba straina), orice ora prestata in afara acestora se plateste ca ora suplimentara. Obligatia este de 18 ore pe saptamana.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora la invatatori ana500 ana500 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intro problema. Lucrez in invatamant si am un cadru didactic ( un invatator) care are peste 25 de ani vechime si gradul ... (vezi toată discuția)
Superdirectorul marshanna marshanna Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ? Mai ... (vezi toată discuția)