Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez deoarece am o situatie neplacuta cu un politist de la Pol. Rutiera Satu Mare.
In data de 8.12.2008 am primit un telefon anonim (cu nr ascuns) prin care un politist numit [EDITAT] m-a invitat la sediul politiei ptr a-mi cere unele lamuriri . M-am prezentat in 10 min. si mi-a fost adus la cunostiinta ca exista o plangere impotriva mea referitoare la un incident rutier . Cica cu mai mult de 48 de ore in urma in trafic fiind am atins cu partea stanga a autoturismului meu un alt participant la trafic. Evident am cerut dovezi in acest sens si mi-a fost aratata o mica zgarietura pe masina mea dar care era in alt loc fata de zgarieturile de pe celalalt autoturism . Drept urmare politistul mi-a intocmit proces verbal suspendandu-mi permisul (ptr neprezentare in 48 de ore de la incident la sediul politiei) si m-a amendat cu 4 mil de lei. Eu am contestat PV si pe baza certificatului de grefa mi-am ridicat permisul. Poltistul afland ca am contestat PV a luat legatura cu reclamantul (care-i este prieten) si a adus un martor care a declarat ca eu as fi vinovatul . Am urmat procesul in urma cxaruia instanta di Satu Mare a respins plangerea contraventionala depusa de catre mine (in calitate de petent) in contradictoriu cu intimatul Pol Satu Mare si admite cererea de interventie accesorie in favoarea intimatului (pagubitul) . Astfel sunt obligat sa-l despagubesc pe pagubit si mi se suspenda permisul pe 30 de zile .
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare deoarece nu am produs acest eveniment rutier si este nedreapta sentinta(ce nu este definitiva) primita.
Nu stiu daca am fost destul de explicit dar in caz contrar va stau la dispozitie cu lamuriri suplimentare.
Recursul poate privi chestiuni care tin de legalitatea hotararii judecatoresti dar si de temeinicie.
In ceea ce priveste legalitatea .. nu va putem ajuta intrucat legalitatea unei hotarari nu poate fi apreciata decat prin raportare la masurile procedurale si procesuale dispuse in dosar.
Sigur .. din pacate nu prea va putem ajuta in mod real nici in ceea ce priveste temeinicia .. caci aceasta se apreciaza in mod concret in raport de probatoriile administrate in cauza precum si modul in care instanta le-a apreciat.
Retin din ceea ce spuneti dvs. ca dvs. personal nu pareti a fi administrat nici o proba.
Se naste intrebarea daca le-ati solicitat macar.
Iar daca le-ati solicitat dar nu au fost administrate .... atunci aveti un motiv de nelegalitate. Daca au fost administrate dar instanta nu le-a analizat aveti motiv de netemeinicie.
Sigur e vorba numai de o idee .. insa recursurile nu pot fi serioase decat dupa studiul dosarului.
2 suspendari
alex139rom
se da urmatoarea situatie:
deschis proces pentru depasire pe linia continua in data de 6 decembrie 2009 cu termenul de judecata in data de 26 martie ... (vezi toată discuția)