avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu deces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu deces

Ce trebuia sa facem in cazul unui accident rutier in care soferul masinei si pasagerul din dreapta a murit. Masina a derapat si a ajuns intr-un pom. Am inteles ca se deschide un proces pe numele soferului, cat timp dureaza procesul?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 12:01, 8 Februarie 2015
Vinovatul pentru comiterea accidentului va fi acuzat de ucidere din culpa, infractiune pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, fiind vorba de 2 persoane decedate limitele se majoreaza cu jumatate.
Durata solutionarii dosarului difera in functie de administrarea probelor din dosar, cat si de modul in care suspectul intelege sa si formuleze apararea.
Daca suspectul a decedat, actiunea penala nu se poate exercita.
Dvs. ce calitate aveti in dosar?
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Adela Maria Bratulescu, Avocat
Eu sunt sora atat cu soferul cat si cu pasagerul din dreapta. Pasagerul din dreapta are un copil minor. Am auzit ca asigurarea de la masina ar trebui sa il despagubeasca pe el? E adevarat, chiar daca cei doi decedati erau frati?
Am inteles ca pe numele soferului sa deschis un dosar.
Membrii familiei partii vatamate se pot constitui parti civile, solicitand daune de la firma de asigurare.
Ptr ca a decedat si invinuitul se va da clasare pe caz.
Membrii familiei celui care a stat in dreapta se pot emite pretentii.
In general asiguratorii dau mai putini bani ptr evenimente in " familie " cum e si cazul Dumneavostra.
Instanta insa poate sa pronunte in functie de jurisprudenta locala. Evident asta inseamna actiune civila si un avocat sau o firma de intermediere in asemenea cazuri. Aceste firme pot avea avocatii colaboratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca cosmin311 cosmin311 Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu pasager decedat. cine va plăti despăgubirea familiei, și cât poate dura până când vor intra în posesia sumei? Veronica maria Veronica maria Socrul meu a murit in urma unui accident de masina in luna decembrie 2017.el fiind pasager in masina accidentul a avut loc in data de 2 decembrie 2017 si din ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)