Socrul meu a murit in urma unui accident de masina in luna decembrie 2017.el fiind pasager in masina accidentul a avut loc in data de 2 decembrie 2017 si din cauza traumatismelor suferite in accident a decedat in data se 5 decembrie 2017 .am intilnit un av.care nea spus ca o sa primeasca toti copii asigurare de la o firma de asigurari ei fiind 3 frati ca soacra mea a decedat in urma cu multi ani .intrebarea mea este ca daca copii beneficiaza de asigurare si cit si daca se pot impaca cu soferul vinovat care ii tot cauta ...ce riscuri au daca se impaca cu soferul sau sa astepte sa ia asigurarea de la firma de asugurari si cam cit timp dureaza cu asigurarea . va multumesc veronica
Dosarul penal deschis pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa va continua indeferent daca soferul vinovat se va impaca cu familia peroanei decedate sau nu. Despagubirile civile vor fi acordate de catre societatea de asigurari pe cale amiabila sau printr-o hotarare judecatoreasca pronuntata in cadrul dosarului penal
"În legătură cu cine poate primi despăgubiri în cazul în care victima a decedat în accident, Codul civil prevede că în această categorie intră:
– ascendenţii;
– descendenţii;
– fraţii/surorile;
– soţul/soţia;
– orice altă persoană care poate dovedi că moartea victimei i-a provocat o suferinţă."
Ceea ce privește modul de dobândire a sumelor, recomand instanța, deoarece pe cale de negociere asiguratorul o să plătească o sumă mult mai mică față de cele plătite printr-o hotărâre judecătorească.
Buna seara as dori sa stiu cam cit timp dureaza judecata pina se da asigurarea de la asigurator fiindca toata lumea spune ca dureaza cam 4 sau mai multi ani .va multumesc
Dosarul penal pentru ucidere din culpa este mai mult ca sigur doar in faza de cercetare. Si aceasta faza poate sa dureze mai mult sau mai putin, depinde de mai multe aspecte. Dupe ce se termina faza de cercetare dosarul este trimis la parchet cu solutia de trimitere in judecata, unde procurorul decide daca se poate trimite catre judecatorie sau mai trebuie instrumentat dosarul. Dupa ce ajunge dosarul la judecatorie sunt trei aspecte mai importante, camera preliminara, fondul si apelul.
Toate acestea nu se stie exact in cat timp se rezolva, cum v-am scris, sunt foarte multe aspecte de luat in seama si un asemenea dosar este foarte complex. Poate dura intre 2,5 pana in 5-6 ani.
Tocmai din acest motiv v-am scris anterior ca aveti doua posibilitati, ori sa negociati direct cu asiguratorul, in cazul acesta luati bani mai putin, ori urmati calea procesului, unde se obtin sume mult mai mari fata de cele date de societatea de asigurare pe cale de negociere.
Un aspect important, nu faceti nici un demers pe cont propriu, este indicat un avocat specializat, mai ales ca este un dosar penal, cu ucidere din culpa.
Despagubire rca
cosmin311
Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)