avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suprafata casei depaeste procentul de ocupare al ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suprafata casei depaeste procentul de ocupare al terenului

Am o mare problema si va multumesc din suflet daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi....am facut o promisinue de cumparare a unui teren pe care se afla o casa in constructie(la momentul respectiv era construit doar parterul) in promisiunea de cumparare proprietarii terenului au avut obligatia sa termine constructia inceputa conform proiect,eu am vazut de la bun inceput ca suprafata casei construite este mai mare decat in proiect cu 16 mp la parter si automat 16 mp la etaj(astfel depasind procentul de ocupare al terenului cu 4%)vorbind cu proprietarii acestia mi-au garantat ca nu va fii nici o problema la receptie si chiar am mers cu acestia inainte de semnarea contractului la arhitectul care a facut proiectul,acesta m-a asigurat ca nu va fii nici o problema ca se va ocupa el personal de receptia casei,dupa pomisiunea de cumparare proprietarii au finalizat constructia si am facut contractul de vanzare cumparare,urmand ca noi sa facem acum receptia.In cazul in care eu nu voi putea face receptia pot sa ii dau in judecata pe proprietarii terenului,cei care au trebuit sa finalizeze constructia conform proiect(pt ca nu este conform proiect suprafata de sus fiind mai mare cu 16mp),si daca obtin receptia un prieten mi-a zis ca o sa am probleme la cadastru pt ca in schita cadastrala va aparea o suprafata mai mare ca in proiect si probabil o suprafata mai mare decat procentul de ocupare al terenului.CE POT SA FAC?imi mai pot recupera banii?in cazul in care receptia va fii facuta pe pile,pot face cadastrul?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 12:34, 12 Iunie 2009
Vedeti in Ordinul ANCPI nr.134/2009 privind modificarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara in ce situatie va aflati. Oricum, cereti informatiile care va interseaza de la Oficiul de Cadastru, pentru ca reglementarile si solutiile sunte diferite de la caz la caz:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mic decat in acte - achizitionat cu credit bancar radu2017 radu2017 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie; am achizitionat un teren cu credit imobiliar si am solicitat si primit acordul bancii pentru a construi o casa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cadastru ContSters255159 ContSters255159 Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca : Pretul terenului a ... (vezi toată discuția)
Consecinte neinscriere constructie in cf babysee babysee Am construit o casa cu 3 ani in urma pe terenul proprietatea mea. Am obtinut si procesul-verbal de receptie finala. Inca nu am ajuns la cartea funciara sa ... (vezi toată discuția)