avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie de locatari

Avem in bloc un presedinte de asociatie de locatari, care este si administrator si cenzor. Am impresia ca umfla intretinerile si as vrea sa vad si eu modul de calcul al intretinerii. Nu este de acord sa imi arate nici un act nimic. Ce e de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: me_magiciano , utilizator 16:51, 4 Februarie 2015
Avem in bloc un presedinte de asociatie de locatari, care este si administrator si cenzor.

Pai incercati sa il angajati si portar, fochist, ingrijitor, instalator, sau unic proprietar, toti sa ii donati apartamentele sa deveniti chiriasii lui!
Lasand gluma , este INTERZIS ca un presedinte sa fie administrator dar si cenzor, cum ati putut sa faceti asa ceva?
Aveti la dispozitie Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.
Nu este de acord sa imi arate nici un act nimic.

Este obligat sa va arate actele!

Legea 230/2007 Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
ContSters241232, utilizator
Legea am citit-o si o stiu si eu. Dar ma intereseaza daca pot sa ii fac o plangere undeva. El incepe sa rada si zice da-ma in judecata.
Multumesc pentru raspunsul prompt de mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
me_magiciano, utilizator
Participati la adunarea generala si alegeti alt presedinte.
Fata de ce spune @Adriantot,
As adauga sa va implicati mai mult, poate ca membru in com. executiv si o sa aveti la dispozitie chiar toate documentele, ba chiar o sa participati si la luarea deciziilor...

Acum lasand si gluma la o parte, am mai auzit de asemenea cazuri - asociatie mica de 10-15 ap., la inceput au fost organizati cu tot ce trebuie, dar pe parcurs, in staff a mai ramas doar presedintele, care ce sa faca si el ca asociatia "sa mearga" - a inceput/a fost nevoit sa faca tot, dar acest lucru a fost temporar, pana la noi alegeri.

Insa nu-i inteleg atitudinea:

... Nu este de acord sa imi arate nici un act nimic... , mai mult, ...El incepe sa rada si zice da-ma in judecata.

Deci, incercati sa discutati aceasta chestiune in AG: mai vrea sa ramana in acest post - sa lucreze cum spun legile, nu mai vrea, sau nu-i convine sa lucreze legal, sa va lase, alegeti pe altcineva (completati nr. membrilor com. executiv), gasiti-va si un administrator si spor la lucru!
Problema este ca eu stau de putin timp aici. Vecinii mi-au zis lucrurile respective. Din cate am inteles nu s-a mai facut o adunare generala de cativa ani. Din cauza aceasta vreau sa raportez undeva situatia. Este un vecin cu care lucreaza si are pfa, cu acesta are niste contracte prin care justifica o parte din cheltuieli. Instalatiile sunt schimbate de vre-o 2-3 ani si totusi in fiecare luna apar cheltuieli ( ba ca s-a stricat nu stiu ce , ba revizii la lift, cateodata o revizie la 3 luni). Din cauza aceasta am cerut sa vad si eu facturile si modul de calcul. Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari fara comitet executiv cospreda cospreda buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca o asociaie de proprietari e \\\\"functionala\\\\" daca are in componenta sa un presedinte, 3 cenzori si o ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)