avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INVOCAREA EXCEPTIILOR AR 208 - 1-2
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INVOCAREA EXCEPTIILOR AR 208 - 1-2

La urmatorul termen vreau sa cer conexarea unui dosar de daune la cel de iesire din undiviziune . La cel de daune piritii nu au depus intimpinare . In aceste conditii , avocatul piritilor se poate impotrivii conxarii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters341448 , utilizator 13:40, 4 Februarie 2015
Art.139 NCPC Exceptia conexitatii.(1)"Pentru asigurarea unei bune judecati,in prima instanta este posibila conexarea mai multor procese in care sunt aceleasi parti sau chiar impreuna cu alte parti si al caror obiect si cauza au intre ele o stransa legatura.
(2)"Exceptia conexitatii poate fi invocata de parti sau din oficiu cel mai tarziu la primul termen de judecata inaintea instantei ulterior sesizate,care,prin incheiere se va pronunta asupra exceptiei." Indiferent ca paratul se opune sau nu la conexarea dosarelor,instanta ulterior sesizata se va pronunta prin incheiere asupra admisibilitatii.Presupun ca, aveti avocat,daca paratii se opun,avocatul dvs.poate invoca si prevederile art.208(1)-(2)NCPC.
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosar - in ce ordine se cere conexarea? ContSters341448 ContSters341448 Am deschis o actiune de partaj judiciar si una de pretentii drept de folosinta - aceiasi piriti acelasi teren acelasi imobil .Cum sa procedez ? Cer conexarea ... (vezi toată discuția)
Conexare scafesandreea scafesandreea Cererea reconventionala neintrodusa in termenul prevazut de lege se judeca separat. Este posibila conexarea ulterioara a cauzelor? Da/nu? Cand? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Doua dosare deschise pentru aceeasi cauza iunana iunana Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti cum se anuleaza un dosar in cazul in care s-au descgis doua dosare (civil) pentru aceeasi cauza. Multumesc ... (vezi toată discuția)