avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativitate declarare pierderea neta anuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativitate declarare pierderea neta anuala

Buna ziua! Imi puteti spune cu certitudine daca in ceea ce priveste veniturile din investitii si anume, veniturile obtinute sub forma castigurilor din operatiuni de vanzare cumparare de valuta la termen este obligatorie declaratia pierderilor nete anuale prin intermediul formularului 200?? Din Codul fiscal inteleg ca se refera la declararea veniturilor si nu a pierderilor:


" Veniturile obţinute sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni de acest gen reprezintă diferenţele de curs favorabile rezultate din aceste operaţiuni, în momentul încheierii operaţiunii şi evidenţierii în contul clientului. Câştigul net anual se determină ca diferenţă între câştigurile şi pierderile înregistrate în cursul anului respectiv din astfel de operaţiuni. Câştigul net anual se determină de către contribuabil pe baza declaraţiei privind venitul realizat, depusă potrivit prevederilor art. 83. Pentru tranzacţiile din anul fiscal, fiecare intermediar sau plătitor de venit, după caz, are următoarele obligaţii:
a) calcularea câştigului anual/pierderii anuale pentru tranzacţiile efectuate în cursul anului pentru fiecare contribuabil;
b) transmiterea informaţiilor privind câştigul anual/pierderea anuală, precum şi impozitul calculat şi reţinut ca plată anticipată, în formă scrisă către acesta, până în ultima zi a lunii februarie a anului următor celui pentru care se face calculul."

Dar totusi se face trimitere la art. 83 care aminteste:
"Declaraţia privind venitul realizat se completează şi se depune la organul fiscal competent pentru fiecare an fiscal până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a câştigului net anual/pierderii nete anuale, generat/generată de:
a) transferuri de titluri de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise;
b) operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen."

Se vorbeste de a anul urmator celui in care se realizeaza un castig net anual sau o pierdere anuala ca si cum se poate declara un venit printr-o declaratie in care este mentionata o pierdere... :O Imi poate explica cineva despre ce este vorba??
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Iulian81, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se completează declarația unică pentru veniturile obținute în 2018 din vânzare părți sociale ale unui srl? juridic_cas juridic_cas Buna ziua, Cum se completeaza declaratia unica pentru veniturile obtinute in 2018 din vanzare parti sociale ale unui srl. (vezi toată discuția)
Art. 81 sau 83? nitmar nitmar (4) "Nedepunerea declaratiei fiscale da dreptul organului fiscal sa procedeze la stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale prin estimarea bazei de impunere ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru impozit iuliana_rosca iuliana_rosca Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca pentru impozitarea globala trebuie declarate dobanzile la depozite in lei si euro. Va multumesc. (vezi toată discuția)