avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CASS

Buna seara. Am un copil care nu are serviciu este coasigurat in intretinerea sotiei care este salariata; in anul 2012 sotia sa care este salariata a castigat un televizor la un concurs efectuat prin extragerea la sorti a numarului unei facturi emis de un furnizor care distribuia bauturi la restaurantul unde nora era si este salariata.In momentul in care a trimis SMS cu nr de factura l-a trimis de pe nr de tel. al sotului , televizorul a venit cu curierat, sotul a completat documentul de primire cu datele sale.Anul acesta a primit DECIZIE de impunere pentru "venituri" din premii s.a astfel ca pt un televizor care costa 700 lei (firma care a organizat concursul l-a declarant pe el in decl 205) si acum I sa stability sa plateasca CASS la nivelul salariului minim brut pe tara (700x12 luni=8400 adica 462 lei .Mi se pare normal sa plateasca la nivelul valorii realizate si impuse in decl 205 /2012...ceputeti sa ma sfatuiti?? el are adeverinta de la casa jud de sanatate ca este in intretinerea sotiei si este coasigurat...pe 6 febr. este ultima zi cand mai poate depune contestatie.Ce ma puteti sfatui?? Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: viorel_georgescu53 , utilizator 14:32, 5 Februarie 2015
Probabil ca acea decizie de impunere a fost emisa de ANAF cf art 296^27.
Ati putea face contestatie invocand calitatea de coasigurat ,deci de asigurat fara plata contributiei.
Din pacate in art. 213 din Legea 95/2006 precum si in ordinul 671/2007 si 518/2014 al CNASS
una din conditiile necesare pentru a dobandii calitatea de coasigurat este ca solicitantul sa nu obtina venituri proprii.
Incalcandu-se aceasta conditie iesim de sub umbrela calitatii de coasigurat si va trebui sa platim asigurarea ca si persoana cu venituri din sursele enumerate la art.296^27 cu baza de impunere salariul minim brut indiferent de valoarea venitului. Legea nu a stabilit un prag minim.

Deci daca veti face contestatie ,in opinia mea nu aveti sorti de izbanda.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de impunere anuala pentru stabilirea cass mayanis mayanis Cum este posibil sa mi se ceara sa platesc contributie de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2012 daca eu in perioada respectiva nu am avut nici un ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuală de la anaf pentru cass sunsray sunsray Am primit acum câteva zile de la ANAF o [b]decizie de impunere[/b], privind stabilirea [b]contribuției de asigurări sociale de sănătate[/b] pentru anul ... (vezi toată discuția)
Decizie pentru stabilirea cass 630 dorinsilviuonea dorinsilviuonea daca am indemnizatie de handicap de 234 lei fara alta sursa de venit,de ce mi-a venit hartie de la ANAF sa platesc 468 lei pe 2012? (vezi toată discuția)