avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public promovare

Sunt functionar public din 2006, am intrat in sistem pe un post de referent (studii medii) . Am absolvit stiintele juridice inainte de a deveni functionar public .Acum functia mea este de referent III sup.G .5 CL 32, am inteles ca asta e ultima gradatie ce o pot primi pentru studii medii. Ca sa promovez pe un post de studii superioare mi s-a spus ca trebuie sa mai termin o facultate sau sa am minim un an vechime intr-un post pe studii superioare . Credeti ca exista si alta varianta ? Anul lucrat in functia cu studii superioare trebuie sa fie cu norma intreaga ?
Cel mai recent răspuns: milan65 , utilizator 16:04, 18 Februarie 2015
Puteti alege varianta de a ocupa un post de consilier juridic debutant, dar este nevoie sa promovati concursul organizat pentru acest post. In acest caz veti fi incadrat cu salariul minim pe economie
ce posibilitate am totusi , fiind functionar public , sa trec pe post de studii superioare in cadrul aceleiasi institutii ? Binenteles daca s-ar putea sa raman cu acelasi salar ?
inteleg ca , daca am terminat o facultate inainte de a fi functionar public si postul pe care am intrat in sistem este cu studii medii, niciodata nu mai pot promova pe un post cu studii superioare , (neavand vechime pe studii superioare ) decat daca mai termin o facultate ...????
Nu trebuie sa mai terminati o facultate ci sa va inscrieti la un nou concurs in momentul in care se scoate vreun post cu studii superioare. Din moment ce aveati facultatea absolvita si ati acceptat sa va inscrieti la concurs pe un post fara studii superioare inseamna ca ati acceptat de buna voie un post de munca sub pregatirea dvs.Daca insa va transforma postul pe care il aveti dvs.in prezent s-ar putea ca la concurs sa se inscrie si altii si sa-l pierdeti si pe acesta. Exista si mai rau decat atat.
Asta mi-au zis si mie de la personal.Dar m-au intrebat daca am vechime 1 an pe studii superioare inainte de angajare, pentru a-mi transforma postul .Probabil ca sa raman cu salariul de-acum . Daca as lucra cu timp partial , 2ore/zi la particular, 1 an pe studii superioare, s-ar lua in considerare oare ca un an intreg in specialitate .Ca sa nu trebuiasca sa se faca un nou concurs si intr-adevar sa risc sa se inscrie si altii.

Alte discuții în legătură

Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Incadrare conform studiilor magda2007 magda2007 Sunt asistent de igiena si sanatate publică în urma absolvirii unei scoli postliceale de specialitate , am 16 ani vechime in muncă in aceiaşi unitate, iar ... (vezi toată discuția)
Promovare de pe studii superioare de alta specialitate, pe studii superioare juridice Ioniță Maria Ioniță Maria Am fost angajată cu contract pe post cu studii superioare, apoi am absolvit a doua facultate de studii juridice.La promovarea pe postul de consilier juridic ... (vezi toată discuția)