Sunt functionar public din 2006, am intrat in sistem pe un post de referent (studii medii) . Am absolvit stiintele juridice inainte de a deveni functionar public .Acum functia mea este de referent III sup.G .5 CL 32, am inteles ca asta e ultima gradatie ce o pot primi pentru studii medii. Ca sa promovez pe un post de studii superioare mi s-a spus ca trebuie sa mai termin o facultate sau sa am minim un an vechime intr-un post pe studii superioare . Credeti ca exista si alta varianta ? Anul lucrat in functia cu studii superioare trebuie sa fie cu norma intreaga ?
Daca ati terminat facultatea inainte de angajare si ati acceptat postul pentru studii medii, acolo ramaneti fie pana mai terminati o facultate sau promovati un concurs pentru un post pe studii superioare.
Legea prevede ca transformarea postului din studii medii in studii superioare se face doar pentru functionarii publici care, pe parcursul angajarii, absolva o facultate. Si nu orice facultate, pentru ca legea prevede ca pe functiile publice de consilier juridic si auditor nu se promoveaza, ele se ocupa doar prin concurs - asa ca facultatea de drept absolvita nu v-ar fi ajutat chiar daca o terminati dupa numirea in functia publica pentru studii medii.
Singura varianta pe care o vad este sa se scoata la concurs un post de consilier juridic si sa promovati concursul, pentru ca banuiesc ca nu o sa va apucati de o alta facultate doar de dragul promovarii.
Administratie publica
c
Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)