avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare de pe studii superioare de alta ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare de pe studii superioare de alta specialitate, pe studii superioare juridice

Am fost angajată cu contract pe post cu studii superioare, apoi am absolvit a doua facultate de studii juridice.La promovarea pe postul de consilier juridic au fost admiși doar cei care aveau inițial studii medii și care au absolvit de asemenea studii superioare juridice. Este legal sa fiu exclusa de la promovarea de pe postul de referent cu studii superioare, pe post de consilier juridic?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:48, 11 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Administrativ, art. 480:
(4) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcție publică de auditor sau de consilier juridic.
Chiar dacă au absolvit studii superioare juridice ulterior numirii într-o funcție publică pentru care se cer studii de un nivel inferior, funcționarii publici nu pot promova în clasăp pe o funcție de consilier juridic. Aceasta se ocupă doar prin concurs în condițiile legii, mutare sau transfer de pe o altă funcție de consilier juridic echivalentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public promovare milan65 milan65 Sunt functionar public din 2006, am intrat in sistem pe un post de referent (studii medii) . Am absolvit stiintele juridice inainte de a deveni functionar ... (vezi toată discuția)
Transformare post cristinail cristinail sunt functionar public si as vrea sa stiu cum pot trece de pe studii medii pe studii superioare daca sunt absolvent de studii superioare dinaintea angajarii ca ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici viocorb viocorb am absolvit o facultate in anul 2008 si la vremea respectiva eram functionar public, dar institutia publica nu a considerat ca studiile mele absolvite nu sunt ... (vezi toată discuția)