Buna seara,va deranjez in legatura cu o problema cu care ma confrunt ,nu stiu ce sa fac si am nevoie de un sfat.va expun cat mai pe scurt:
Suntem vecini cu o familie (tata,mama si fiica diagnosticata in trecut cu o boala psihica,urmeaza tratament,acum e ok). Fiind mai in varsta i-am ajutam mereu cu plata de facturi,dus la medic,etc.fara niciunfel de pretentie sau recompensa. Anul trecut tatal a murit si si-a dorit mult sa ne lase noua ceea e a avut cu conditia sa avem in continuare grija de mama si fiica. Si ele au dorit acest lucru. Inca nu s-a facut succesiunea dupa el. Tatal fiind proprietar peste tot. Cum se procedeaza in
acest caz,se face succesiune dupa el si mai apoi facem un contract de intretinere cu ele? Sau ce ar fi mai bine?
Nu ne intereseaza ce bunuri au pt ca nu e mare lucru dar ma gandesc ca
nu ar fi ok sa ne legam la cap si sa avem grija de ele fiind mai in varsta si mai
bolnavicioase si mai spoi sa vina altcineva,ruda de grad sau nu , si sa conteste
intelegerea noastra.am uitat sa precizez ca mama mai are frati in viata. Va multumesc!
In primul rand, trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata.
Daca in masa succesorala se regaseste si un imobil, in speta, un apartament, dupa dezbaterea succesiunii puteti incheia cu vecina, un contract de vanzare cu clauza de intretinere, in care se va stipula expres obligatia de intretinere pe care o veti datora vecinelor, in schimbul proprietatii asupra imobilului.
Va multumesc pt raspuns. In cazul in care se opteaza doar pt un contract de intretinere acesta mai poate fi atacat in instanta?de catre cine si daca ar avea castig de cauza?