avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract Vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract Vanzare cumparare

Buna seara,

Am si eu o intrebare in legatura cu contractul de vanzare-cumparare pentru o locuinta: bunicul meu vrea sa imi vanda casa de la tara prin contract de vanzare-cumparare(acesta avnd actele pe casa-taxa de succesiune prin judecatorie) cu clauza ca cat timp traieste sa am grija de ei si dupa ce decedeza sa ma ocup de cele crestinesti. As vrea sa stiu daca trebuie acordul scris celor care locuiesc in casa(mama, tata care au adresa din buletin). Tata nu mai locuiest in casa(dar are domiciliu din buletin tot acolo) cu care nu prea ne intelegem si daca se poate face contractul de vanzare-cumparare daca il pot face sa schimbe domiciliul din buletin.
Mama cu tata sunt inca casatoriti cu*acte* si locuiesc in acea casa(tata cu acte, fizic nu mai locuieste acolo de 2 ani) de 25 de ani, bunicul are casa pe numele lui.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
mireldima, utilizator
Cel mai recent răspuns: mireldima , utilizator 10:37, 25 August 2012
bunicul dvs , in calitate de proprietar poate instraina imobilul fara acordul altor persoane.
Faptul ca tatal si mama dvs au domiciliul in acel imobil nu le da nici un drept asupra acestuia
Puteti face un contract de intretinere cu bunicul,care este tot translativ de proprietate, iar mama sau tatal dvs , al carui parinte este bunicul, sa fie declarant in act ca este de acord cu acesta instrainare pt a nu fi supusa la decesul bunicului reductiunii din partea descendentului a carui rezerva succesorala ar fi astfel incalcata. Daca bunjcul mai are si alti copii ar fi Bine sa fie si ei declaranti in act.
Joha

Multumesc frumos, cred ca varianta cea mai buna ar fi contractul de vanzare-cumparare pe care nu il mai poate contesta nimeni dupa.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Orice act poate fi atacat. Daca faceti contract de vanzare cumparare pretul trebuie sa fie real, sincer si serios. Daca nu se da pret, este o donatie deghizata supusa reductiunii. Daca doriti sa faceti contract de vanzare cump cu clauza de intretinere sau de uzufruct sau abitatie ca sa nu fie supusa reductiunii tot tb ca unul din parintii dvs , respectiv copilul bunicului si eventual alti descendenti ai bunicului, sa dea declaratie in actul de vanzare ca este de acord cu instrainarea.
Joha

Multumesc frumos pentru informatie, cred ca ramane contractul de vanzare-cumparare cu clauza, iar mama care este una din cele 2 fiice ale bunicului este total de acord cu contractul de vanzare cumparare(care momentan locuieste in acea casa despre care este vorba, iar bunicul este in varsta de 80 de ani si este normal din punct de vedere mintal).
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa Mia Mia Mia Mia Buna ziua.Noi suntem trei fete, tata are o casa si a vrut sa -i facs acte uneia dintre noi. Eu nu am fost de acord. Dupa ceva vreme am aflat ca i-a facut acte ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare lorex81 lorex81 mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare ... (vezi toată discuția)