avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a facut succesiunea intre bunica mea si mama mea, mama fiind singurul copil. Daca nu s-a facut inca succesiunea, cum s-ar putea face ca partea bunicii si ce ii revine bunicii de pe urma bunicului sa nu ajunga la mama mea? Nu sunt de acord ca mama mea sa beneficieze de pe urma bunicului si mai tarziu de pe urma bunicii, atata timp cat pe ea nu o intereseaza de problemele de sanatate ale bunicii, nu ii pasa daca bunica traieste sau moare. Nu vreau ca dupa ce moare mamaia sa vina bine mersi si sa beneficieze de toata agoniseala bunicilor. Care ar fi procedura legala ca partea ce ii revine mamaiei sa mi-o poata da mie, spre exemplu, prin donatie sau vanzare-cumparare, sau pur si simplu sa nu mai aiba mama nici un drept la acea parte, nici cat este mamaia in viata, nici dupa moartea ei?
O alta intrebare. Daca eu as lua-o pe bunica la mine sau sa o duc undeva, binenteles cu acordul ei, exista proceduri legale prin care mama ma poate da in judecata si sa invoce ca nu am luat-o cu acordul ei, ca mamaia e batrana si nu poate lua decizii? Mentionez ca bunica nu are nici un diagnostic de ordin psihic.
Va multumesc anticipat, tuturor celor care m-ar putea ajuta. Daca mai am intrebari, pe acest subiect, voi mai reveni.
Intai trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic, apoi bunica dvs. Sa va vanda fara nicio clauza si pretul sa fie dat, real sincer si serios, partea dansei. Daca bunica va doneaza sau faceti vanzare cumparare cu clauza sau contract de intretinere, mama dvs la decesul bunicii poate sa ceara reductiunea liberalitatilor excesive pe motiv ca toate acele acte pe care vi le am expus mai sus sunt donatii. Reductiunea o poate cere pt ca I se incalca rezerva succesorala care este stabilita prin lege si are dreptul la ea, in calitate de mostenitor rezervatar. La fel se va intampla si cu testamentul.
Nu exista nimic cu care. Sa Va dea in judecata pt ca II doriti binele bunicii.
Dezbateti succesiunea dupa bunicul si apoi, dupa intabularea pe bunica , incheiati un contract de intretinere cu aceasta pentru imobilele respective si prestati cu buna credinta obligatiile din contract ( intretinerea, ingrijirea si inmormintarea). In aceasta situatie contractul nu poate fi atacat cu succes.
Va dati seama ca daca as incheia un contract de intretinere, nu l-as incalca sub nici o forma. Pe mine ma doare sufletul si acum de mamaia si ma gandesc ce vom face cu ea mai tarziu cand nu o sa mai poate merge deloc. Ma nelamureste un lucru. Contractul de intretinere, este egal cu cel de vanzare -cumparare cu clauze? Mama ma mai poate ataca dupa moartea bunicii, pentru a cere reductiunea, asa cum spune domnul Joha?
Daca m-as ocupa eu de plata succesiunii si impreuna cu mamaia am deschide masa succesorala? Sincer, nu stiu cum se face.Daca mamaia i-ar face chemare maica-mii si ea nu s-ar prezenta pentru succesiune ce s-ar putea intampla? S-ar mai putea face succesiunea?
Este clar ca mama o sa-si dea seama ca eu sunt in spatele chemarii ei la succesiune, pentru ca mamaia nu are banii necesari. Din aceasta cauza nici nu s-a facut succesiunea pana acum.
Mentionez ca eu mai am un frate. El ma poate ataca pentru ca l-am lasat pe dinafara, desi nu cred ca el ar lua-o pe bunica sa aiba grija de ea?
Cel mai bine incheiati contract de vanzare cumparare cu nicio clauza pentru a nu putea fi atacat de nimeni ca donatie, insa tentie pretul trebuie sa fie sincer real si serios.
Chiar nu ma mai poate ajuta nimeni? Imi pusesem speranta in acest site. Mai aveam niste nelamuriri postate de mine ultima oara la care nu am primit raspuns. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati raspunde. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament hiciugabi hiciugabi buna ziua. am nevoie de cateva informatii de la un specialist in domeniu. mamaia mea in etate de 85 ani vrea sa-mi lase mostenire prin testament casa ei si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Dreptul de succesiune cristi_marius79 cristi_marius79 Buna ziua,am o problema si m-as bucura foarte mult daca m.ati ajuta,va rog frumos.Bunica mea doreste sa isi dea parte ei de proprietate unui stranepot ... (vezi toată discuția)