Buna ziua.Noi suntem trei fete, tata are o casa si a vrut sa -i facs acte uneia dintre noi. Eu nu am fost de acord. Dupa ceva vreme am aflat ca i-a facut acte de vanzare cumparare. Este legal ?
Contractul de vanzare-cumparare poate fi desfiintat, daca reprezinta, in realitate, un act de donatie deghizata.
In ceea ce priveste un bun instrainat descendentilor, functioneaza o prezumtie de donatie,insa aceasta prezumtie nu este una irefragrabila.
Pretul este de esenta contractului de vanzare-cumparare.
Asadar, pretul trebuia remis la data stabilit, fiind un pret real, sincer si serios.
Donatiile sunt supuse reductiunii, daca ataca rezerva succesorala a mostenitorilor rezarvatari.
Reductiunea poate fi realizata prin buna invoiala, ori pe cale judiciara.
Reductiunea este realizata in natura , ori prin echivalent banesc.
Descendentii sunt mostenitori rezervatari, rezerva lor succesorala este protejata de lege, actele perfectate putand fi supuse desfiintarii.
Va puteti interesa de situatia juridica a imobilului la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA, cerand un extras de carte funciara pentru informare, care se elibereaza oricarei persoane interesata.
Vanzare casa
anonim_71
Proprietarul unei case la tara are dreptul sa vanda imobilul prin contract de vanzare-cumparare oricui chiar daca are mostenitori?Sau daca are doi copii si ... (vezi toată discuția)