avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de comodat pentru locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de comodat pentru locuinta

Am incheiat un contract de comodat pentru un apartament intre mine si unchiul meu acum trei ani, care expira la anul. Eu, fiind studenta, beneficiam de subventii mai mari la caldura, iar el nu locuia in apartament, fiind plecat in strainatate. Asta toamna s-a intors in tara (eu nu mai locuiam din vara in apartament). As dori sa stiu cum pot rezilia contractul de comodat, care sunt pasii, unde trebuie sa ma duc si ce acte imi trebuie. Doresc sa reziliez contractul pentru a nu mai plati impozitul pe apartament. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Shen , utilizator 08:48, 7 Februarie 2015
acolo unde a fost incheiat, sau unilateral semnat de ambele parti.
Ce impozit sa platiti? Cine e comodantul si cine e comodatarul?
Se reziliaza de comun acord sau prin instanta. Totusi, nu inteleg scopul, poate specificati mai clar ce urmariti.
Comodant este unchiul meu, iar comodatar sunt eu. Cand a venit in tara, unchiul meu si-a depus dosar pentru subventie la caldura, astfel reiesind ca si el locuieste de-acum incolo in acel apartament. Trebuie sa platim taxa de habitat si eu si el, desi numai el locuieste acolo. As dori ca la anul sa nu mai trebuiasca sa platesc acea taxa degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de comodat romeotgv romeotgv Buna seara, Un contract de comodat care prevedere ca modalitate de reziliere doua cazuri: 1. Neindeplinirea obligatiilor comodatarului si atunci se reziliaza ... (vezi toată discuția)
Subventii caldura pancu pancu Buna ziua, S-a tot discutat despre cei care au dreptul la subventie pentru caldura anul acesta, dar nu am gasit o lamurire pentru problema mea. Ca sume ma ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat ContSters208126 ContSters208126 Cum pot sa reziliez un contract de comodat, eu fiind propreitarul spatiului pentru care am acordat dreptul de comodat in favoarea unei firme, pentru sediul ... (vezi toată discuția)