avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 joburi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 joburi

Buna ziua. As dori sa-mi deschid o societate cu raspundere limitata. Am un job, dar conditiile de munca sunt foarte stresante, bani din ce in ce mai putin, iar raspundere din ce in ce mai mare. In concluzie, as avea nevoie de ajutorul D-voastra, astfel:
1) Cate ore/zi am dreptul sa lucrez? 8 ore/zi servici, dar ca administrator al noii firme? Sa presupunem ca nu am angajati, deci eu ar trebui sa fac toata treaba, mai putin contabilitatea, care este cu prestari servicii...noul SRL presupune munca de birou si de teren, este in domeniul constructiilor, studii de teren, geotehnie mai exact.
2) Sunt autorizata ca sef laborator in constructii, am facut facultatea de constructii, dar neoficial, Inspectoratul in constructii mi-a spus telefonic, ca ce pot face in firma actuala, care este atestata, nu voi putea face pe piata libera decat acompaniata de semnatura unui geolog. Intrebare: cui trebuie sa ma adresez oficial, pentru a vedea care sunt conditiile in care semnatura mea este valabila, si pe ce fel de proiecte, mai exact?
3) Eu mai am o facultate, la Petrosani, unde am facut destula geologie si mineralogie la sectia "exploatari la zi". Cine ar putea sa-mi spuna daca acele ore nu ar putea fi echivalate cu necesarul de cunostinte pe care trebuie sa-l stie un inginer constructor, astfel incat sa dea solutiile de fundare. Mentionez ca si la a 2-a facultate, la constructii am avut un curs de geologie. Un geolog, este un geolog, dar eu sunt inginer de constructii civile, nu ma apuc acum sa semnez lucrari unde calculele alunecarilor de teren sunt foarte laborioase, si intr-adevar ar trebui consultat un specialist geolog. Fundarea constructiilor civile se face la suprafata...
4) Daca noua firma are sediul acasa, unde eu si fiul meu, minor, avem cota 1/1, ar putea autoritatea tutelara sau protectia copilului sa-mi puna bete-n roate, avand in vedere ca sunt unic intretinator al copilului? Noi stam la casa, nu avem vecini de ap. sau asociatie de la care sa cerem acceptul.

In loc de PS
Desi cred ca este complicat si ar fi mai usor sa-mi deschid un ONG sau un Plafar, iar diplomele sa le pun in "cui", eu mai am o speranta...ca ma puteti ajuta.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Doresc sa deschid un spatiu comercial intr-o casa cu un etaj iar spatiul inchiriat este parterul casei grigorepl grigorepl buna ziua! vreau sa construiesc un spatiu comercial pe un teren propriu de aprox 380 m2 cu deschidere de 9.5 ml si unul dintre vecinii din lateral nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm, mai multe intrebari ionut_84 ionut_84 Buna ziua, anul trecut in vara am absolvit cursurile de 40 de ore in domeniul securitatii si sanatatii in munca, din toamna 2011, numai lucrez, si vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Construire cabana apicola din lemn Valeriano Valeriano Buna dimineata. Posed un teren extravilan de 15 ari si doresc sa-mi construiesc pe acest teren o cabana apicola din lemn. Am inteles ca daca se construieste pe ... (vezi toată discuția)