avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare activitate

Buna ziua,
Avem o salariata care este in perioada de proba si angajatorul nu mai doreste colaborarea cu ea.
Ce se poate face in situatia data? Se face o notificare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 5 Februarie 2015
Incetarea in baza unei simple notificari in temeiul art.31 codul muncii.
Si se face o decizie in care angajatorul comunica pana la sfarsitul perioadei de proba incetarea raportului de munca, trebuie sa fie motivata si conform unei proceduri?
Este angajata pe functie de conducere cu perioada de proba 15 zile, in codul muncii scrie ca perioada de proba este de 90 de zile pentru functii de conducere.Afecteaza cest aspect cu ceva? Nu vrem sa ne dea salariata in judecata.
florenta_22 a scris:

Si se face o decizie in care angajatorul comunica pana la sfarsitul perioadei de proba incetarea raportului de munca, trebuie sa fie motivata si conform unei proceduri?

Daca este in perioada de proba incetarea cim se face in baza unei simple notificari si fara nico alta justificare.
Art. 31
(3) Pe durata sau la sfârsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Nu afecteaza cu nimic, Codul Muncii stabileste durata maxima a perioadei de proba, partile putand stabili si o durata mai mica decat aceasta.

Alte discuții în legătură

Concediere dupa perioada de proba gica1 gica1 vreau sa concediez un angajat care pe data de 16.08.2011 i se termina perioada de proba de 60 zile si care nu corespunde profesional locului de munca .pot ... (vezi toată discuția)
Concediere valcris valcris Buna ziua. Am angajat o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 10.11.2011. In contract este specificat faptul ca perioada ... (vezi toată discuția)
Risc angajator perioada de proba ginnyy ginnyy Codul Muncii stabileste prin art 31 posibilitatea stabilirii unei perioade de proba. Al 4 al acestui art. prevede ca: [i]Pe durata sau la sfârşitul ... (vezi toată discuția)