avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare/contestatie in anulare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare/contestatie in anulare

buna ziua!
s-a inceput executarea silita, iar titlul executoriu este o sentinta civila despre care nu am stiut ca exista, nu am fost citata niciodata, inclusiv in sentinta este adresa gresita.
pot formula contestatie in anulare daca nu am facut recurs si sa cer suspendarea executarii sau trebuie sa fac si contestatie in anulare si contestatie la executare?
daca onorariul executorului mi se pare exagerat de mare ce pot face?
multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
aadynna, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 09:20, 2 Iulie 2009
faceti o contestatie la executare
Promovati o contestatie in anulare prin care sa aratati instantei ca nu ati avut cunostinta despre existenta sentintei sau deciziei puse in executare decat in momentul in care s/a efectuat primul act de executare. Solicitati un certificat de grefa prin care sa se ateste promovarea acestei cai de atac.
Promovati in acelasi timp si contestatia la executare pe calea ordonantei presedentiale, prin care solicitati suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei in anulare.
Verificati daca va aflati in termenele prevazute de art. 319 alin. (2) si a art. 401 alin. (1) lit. B sau C

s-a admis contestatia in anulare si la acelasi termen instanta a rejudecat pe fond cauza si a admis cererea de ordon. presedintiala, fara a ne da posibilitatea formularii de probe sau a fi luata in discutie rejudecarea cauzei...

asupra cererii de suspendare a executarii instanta a retinut ca, fiind atacata o sentinta pronuntata in Ordonanta presedintiala, in cadrul careia procedura de judecata se face de urgenta si cu precadere, contestatoarea nu este in pericol a fi prejudiciata prin executarea hotararii atacate.....si s-a respins cererea de suspendare a executarii, desi a fost achitata si cautiunea
Aveti 30 zile in care sa va executati obligatia , fara onorariul executorului. mergeti si negociati cu creditorul ca sa va esaloneze plata. Faceti un angajament de plata. Un astfel de angajament blicheaza executarea silita. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare provizorie sabinna sabinna Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta. Am facut doua cereri de suspendare provizorie a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)