avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul refuza sa-mi returneze suma platita pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul refuza sa-mi returneze suma platita pentru transferul de prop Finante

Colegi,

Am cumparat un apartament la executare, executorul mi-a zis sa platesc eu suma pentru transeferul de prop si o sa-mi dea el banii cand face impartirea sumelor .Surpriza , acuma imi zice ca, creditorul a facut contestatie la sumele impartite si nu-mi poate da banii !!! ... vai ce nervi am . Ce pot face ?X-(
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 21:19, 5 Februarie 2015
Conform cod fiscal, plata impozitului pe transferul dreptului de proprietate se face de catre vanzator, deoarece acesta realizeaza profitul.Aveti o intelegere scrisa cu executorul?Nu vad ce legatura sa aiba contestatia la impartirea sumelor cu plata impozitului pe transferul dreptului de proprietate.Oricum,nu dvs.trebuia sa platiti acel impozit.Impotriva executorului judecatoresc puteti formula plangere penala prealabila ptr.infractiunea de abuz de indredere prevazuta si pedepsita de art.238 NCP.
Multumesc , multumesc foarte mult. Sigur asa o sa fac ( cu plangerea ) este un executor foarte foarte rau ca sa nu ma exprim altfel.
Nu e nici o infractiune, ca doar nu i=ai dat banii executorului.
Si din cate vad executorul n-a fost de rea credinta dar nu are temei legal sa retina banii pt impozit transfer proprietate.In practica se mai face asta dar uite ca debitorul nu e asa prost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare acte originale de la avocat danmdll danmdll Buna ziua, De aproximativ 1 an de zile socrul meu a depus actele la tribunal si s-a judecat in instanta cu vecinul sau pentru a se stabili clar fiecare la ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru pensia de întreținere a copilului minor Elena159 Elena159 Buna ziua! Rog sa mă lămuriți care ar urma pașii după obținerea comunicării cu titlul ”definitiv” de la Tribunalul Iași? Ce trebuie să fac ca să ... (vezi toată discuția)
Am avut poprire, am platit tot. recuperare suma data in plus ciprian202 ciprian202 Buna ziua, Am avut o poprire, societatea la care sunt angajat a virat 1/3 din salariu pana la achitarea intregii sume. La inceput am avut contul blocat si ... (vezi toată discuția)