avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare acte originale de la avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare acte originale de la avocat

Buna ziua,
De aproximativ 1 an de zile socrul meu a depus actele la tribunal si s-a judecat in instanta cu vecinul sau pentru a se stabili clar fiecare la cati mp are dreptul. Toate bune pana aici doar ca socru in nestiinta de cauza a apelat la o doamna avocata care de fapt era "prietena" cu vecinul. S-au judecat si nimic, a doua oara la fel pentru ca vecinul avea "pila". Intr-un final socru a decis sa ia dosarul de la doamna avocata dar dansa il tot amana in sensul ca nu gaseste dosarul, nu e acasa sau cand socrul o suna pe doamna avocata la telefon ea ii promite ca deseara va primi dosarul cu actele originale ...dar nu acest lucru nu se intampla.
Exista vreo metoda de a recupera actele in original aflate la doamna avocata daca socrul are doar copii la acele acte prin care atesta faptul ca el este titular?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:34, 29 Iunie 2016
Sesizati baroul din care face parte avocata.
Notificati avocata prin executor judecatoresc sa va predea actele originale, daca refuza puteti formula plangere prealabila conform art 238 NCP ptr.infractiunea de abuz de incredere.
O sesizare la barou ar putea sa va ajute dar ar fi indicat sa ii spuneti de sesizare la telefon pentru a se grabi si ea.
Daca ii datoreaza insa bani, avocata are dreptul de a nu restitui actele originale pana la plata onorariului de avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - recuperare acte de la avocat neagota neagota Am depus un dosar intr-o speta,unei doamne avocat.Mi-a spus ca o sa fiu chemata ca reclamanta la o mediere cu reclamatul. A trecut un an de zile ,iar doamna ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa mai fac sa imi recuperez banii si actele de la o avocata hoata si micinoasa? ALEXA_2585 ALEXA_2585 Anul trecut mi-a fost ridicata masina. Nu eram in localitate si am aflat asta la o sapt dupa, cand am revenit, binenteles interesandu ma eu unde imi e masina, ... (vezi toată discuția)
Avocat care m-a dus cu vorba- cum imi recuperez banii? tobescu tobescu Buna ziua, as avea nevoie de sfaturile Dvs. Sunt la al treilea avocat. Pe acesta din urma l-am ales pentru ca am vazut ca este ultra mediatizat si am crezut ... (vezi toată discuția)