buna ziua,
va rog sa-mi spuneti unde credeti ca e mai indicat sa fac cerere pentru un divort cu acordul partilor(exista copii minori si partaj):notar sau judecatorie?;si ce drepturi are unul dintre soti asupra unui srl in care doar celalalt este administrator si asociat unic?
multumesc.
Daca va intelegeti asupra tuturor aspectelor, la notar. Nu va intelegeti, in instanta.
Sotul are dreptul la jumatate din partile sociale ale societatii celuilalt sot.
va multumesc ptr.raspuns si-mi cer scuze pentru ca mai cer niste lamuriri.in primul rand am inteles ca divortul incheiat prin notariat poate fi contestat,la un moment dat.in al doilea rand va rog sa-mi explicati ceva ce n-am inteles:la art. 349 alin. 2 care prevede : ca “in toate cazurile, părţile sociale sau, după caz, acţiunile sunt bunuri comune. Cu toate acestea, soţul care a devenit asociat exercită singur toate drepturile ce decurg din această calitate”,mai este si actul constitutiv al societatii in care un srl este personalitate juridica independenta;in urma divortului srl-ul va avea doi asociati in loc de unul singur?;si inca ceva: daca srl-ul este pe pierdere,cum ramane cu sotul neasociat?in speranta ca ma veti putea lamuri si ca nu par prea insistenta,astept cu nerabdare raspunsul dvs.
multumesc si o zi cat mai placuta.
Partaj
Adrianaing
Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)