avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti unde credeti ca e mai indicat sa fac cerere pentru un divort cu acordul partilor(exista copii minori si partaj):notar sau judecatorie?;si ce drepturi are unul dintre soti asupra unui srl in care doar celalalt este administrator si asociat unic?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: adnana_gold , utilizator 14:53, 5 Februarie 2015
Daca va intelegeti asupra tuturor aspectelor, la notar. Nu va intelegeti, in instanta.
Sotul are dreptul la jumatate din partile sociale ale societatii celuilalt sot.
va multumesc ptr.raspuns si-mi cer scuze pentru ca mai cer niste lamuriri.in primul rand am inteles ca divortul incheiat prin notariat poate fi contestat,la un moment dat.in al doilea rand va rog sa-mi explicati ceva ce n-am inteles:la art. 349 alin. 2 care prevede : ca “in toate cazurile, părţile sociale sau, după caz, acţiunile sunt bunuri comune. Cu toate acestea, soţul care a devenit asociat exercită singur toate drepturile ce decurg din această calitate”,mai este si actul constitutiv al societatii in care un srl este personalitate juridica independenta;in urma divortului srl-ul va avea doi asociati in loc de unul singur?;si inca ceva: daca srl-ul este pe pierdere,cum ramane cu sotul neasociat?in speranta ca ma veti putea lamuri si ca nu par prea insistenta,astept cu nerabdare raspunsul dvs.
multumesc si o zi cat mai placuta.
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
adnana_gold, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adrianaing Adrianaing Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)
Partajul unui srl infiintat in timpul casatoriei mauritz mauritz buna ziua, intrebarea mea este : constituie bun comun SRL ul infiintat in timpul casniciei in cazul divortului ; modalitatea de partaj al acestuia ? ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei neasociate la partaj din firma sotului asociat unic AngelaTM AngelaTM Care sunt drepturile sotiei in urma divortului din firma sotului unde acesta este asociat unic.Firma este SRL si functioneaza de 22 de ani Casatoria a durat ... (vezi toată discuția)