avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua!!!Eu am lucrat la o firma cu contract pe durata dererminata am ramas insarcinata si nu au mai vrut sa-mi prelungeasca contractul asa ca am intrat in somaj si dupaia in CCC.Fetita mea implineste 2 ani pe 9 aprilie 2015 intrebarea mea este cat dureaza CCC pana in aprilie sau pana in martie? Sotul meu lucreaza la o firma cu contract de comision si nu doreste sa-si ia acea luna din CCC.Eu vreau la terminarea CCC sa-mi depun actele pt ca mai am din somaj vreo 2 luni asa ca nu stiu cand sa ma prezint sa depun actele in martie sau in aprilie cand face fetita 2 ani.Este obligatoriu ca sotul sa-si ia accea luna din CCC ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:38, 5 Februarie 2015
1. Sotul nu este obligat sa intre in CCC dar daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. - In cazul in care sotul dvs. indeplineste conditiile pentru a intra in CCC dvs. va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC cu data de 10 martie 2015, data cu care faceti cerere catre Agentia de Somaj pentru reluarea in plata a indemnizatiei de somaj (cererea se face in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data incetarii platii indemnizatiei pentru CCC).
- Cand va prezentati la Agentia de Somaj trebuie sa aveti si o decizie de la AJPIS de incetare a platii indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea indemnizatiei de somaj dupa ccc rellys rellys -sunt in concediu de crestere copil pana la data de 14 septembrie2015/2ani -am intrat din somaj -tatal nu doreste sa beneficieze de acea luna -ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ionut31 ionut31 buna seara, as dori, va rog mult, o lamurire in ceea ce priveste urmatoarea situatie: eu si sotia avem un baietel de 7 luni jumatate, nascut in februarie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Roby85 Roby85 Buna ziua. Sotia mea se afla in urmatoarea situatie si am dori sa stim daca vom beneficia de indemnizatie de crestere copil: In luna iunie 2017 a absolvit ... (vezi toată discuția)