avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... împuternicitul cu procură specială, se poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

împuternicitul cu procură specială, se poate prezenta în apel, fără a pune concluzii ?

Conform NCPC și Codului muncii, partea (angajatul) poate fi reprezentat în instanța de apel, de către un împuternicit cu procură specială, al său, fără a pune concluzii în cauză?
În baza cărui art. de lege ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:49, 5 Februarie 2015
Conform art.84.Reprezentarea conventionala a persoanelor juridice(1)NCPC"Persoanele juridice pot fi reprezentate conventional in fata instantelor de judecata numai[/b] prin consilier juridic sau avocat,in conditiile legii."
Intrebarea se referea la angajat (deci la persoana fizica) prin urmare in baza art.83 alin.1 Cpc - În faţa primei instanţe, precum şi în apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare de catre consilier juridic zzanetta zzanetta Un consilier juridic angajat poate reprezenta in instanta , o alta societate sau o persoana fizica pe baza unei imputerniciri notariale. (vezi toată discuția)
Reprezentarea persoanei fizice de catre consilierul juridic nicolauviorel nicolauviorel In temeiul ultimelor modificari legislative cum ar putea un consilier juridic sa acorde asistenta judiciara persoanei fizice cu care nu are relatii de ... (vezi toată discuția)
Model intampinare jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de intampinare pentru recursul la Curtea de Apel facut de DGFP intr-un proces de recuperare a taxei de poluare Va multumesc! (vezi toată discuția)