Doresc sa va intreb unde se depune o cerere de Schimbare a penitenciarului si ce conditii sumare ar trebui sa indeplineasca un condamnat pentr ua putea beneficia de aceasta mutare? Se depune la Directorul Penitenciarului sau la Sediul ANP? Spre exemplu, daca respectivul condamant doreste sa urmeze studii liceale si unitatea de detentie nu ofera posibilitatea efectuarii acestor studii, acesta reprezinta in sine un motiv intemeiat pentru a solicita mutarea in alt penitenciar? In cat timp se aproba si de catre cine? Va multumesc.
Cererea se adreseaza directorului ANP.
Drumul parcurs de catre aceasta cerere este greoi , raspunsul ( pozitiv sau negativ ) poate veni si dupa 40-50 de zile.
Motivul solicitarii trebuie sa fie foarte bine intemeiat - ma indoiesc ca dorinta efectuarii studiilor liceale este suficient de intemeiata, avand in vedere ca orice penitenciar se afla inttr-o localitate sau in apropierea unei localitati care poate asigura efectuarea acestor studii.
Dar efectuarea studiilor depinde de anumite lucruri, nu este suficienta dorinta efectuarii studiilor.
Strict ca sugestie : incercati sa mutati ( prin procura ) domiciliul detinutului intr-o localitate in raza caruia se afla penitenciarul in care doriti sa se mute persoana incarcerata.Poate parea complicat, dar este o solutie care a dat rezultate.
Regimul semideschis
itztu
Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te ... (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar
elena_h
Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)