avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal traversare neregulamentare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal traversare neregulamentare

Doresc cateva pareri despre aceasta situatie: eram la o trecere de pietoni, semaforul era rosu, toate masinile s-au oprit urmand sa se faca verde pentru pietoni. Eu am inceput traversarea cand inca era rosu. Am facut doi pasi dupa care s-a facut verde. In capatul celalalt era un politist care m-a oprit pe motiv ca am trecut pe rosu. Acesta a completat procesul verbal in care scris ca am trecut pe rosu dupa care s-a facut verde. Mie unu mi se pare ca politistul a actionat abuziv, fortand legea.
Va rog sa imi spuneti care sunt modalitati de a contesta aceasta amenda. Precizez faptul ca nu am semnat procesul verbal, politistul nu a oprit nici un martor si nu exista nici o proba care sa ma incrimineze.

P.S. Nu as fi contestat amenda daca as fi trecut pe rosu printre masini (cum de multe ori se intampla prin Bucuresti si politia nu actioneaza), dar sa fiu amendat pentru ca am facut doi pasi pe rosu si restu` pe verde, mi se pare exagerat.
Cel mai recent răspuns: ContSters314401 , utilizator 15:57, 5 Februarie 2015
Buna ziua,

Puteti formula plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, pe care o veti depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Plangerea trebuie sa fie insotita de copia procesului-verbal de contraventie, de taxa judiciara de timbru de 20 de lei, precum si de orice alte inscrisuri de care intelegeti sa va folositi in sustinerea celor aratate in plangere.


O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Trecere neregulamentara Alex9708 Alex9708 Buna ziua . Am primit amenda pentru trecere neregulamentare la distanta de zebra nu foarte departata ,semaforul era verde la pietoni am trecut printre niste ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)