avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecere neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecere neregulamentara

Buna ziua . Am primit amenda pentru trecere neregulamentare la distanta de zebra nu foarte departata ,semaforul era verde la pietoni am trecut printre niste masini care stationau la semaforul rosu , nu am obstructionat pe nici un participant la trafic am ajuns la un scuar intre sensurile de mers semaforul s-a schimbat in rosu iar eu am asteptat pana s-a refacut iar verde iar apoi am traversat . Ca urmare un agent rutier m-a oprit dupa ce am traversat . Tin sa mentionez ca nu am fost singura persoana care a traversat prin acel loc ,eu m-am oprit la semaforul rosu cand am ajuns la mijlocul trecerii .. fata de restul care au continuat sa treaca pe coloarea rosu a semaforului normal ca acestia nu au fost sanctionati . Domnul politist m-ia spus ca este mult mai grav trecerea neregulamentara fata de ce-a pe culoare rosie , Ca urmare am vrut sa platesc domnului politist amenda am vrut sa ii dau 150 de lei iar el mi-a spus ca nu are sa imi de-a rest pentru ca nu a facut nici o incasare in acea zi . M-am dus la un xerox am schimbat banii mi-a schimbat numai in bancnote de 1 leu respectiv 45 lei si 5 lei o bancnota i-am dat pe toti si am spus numaratii va rog . Domnul politist nu a numarat toti banii probabil s-a plictisit erau cu 5 lei in plus i-a luat a zis e bine si mi-a dat chitanta dupa mi-a inchis geamul de la masina si a plecat.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal traversare neregulamentare tzigy14 tzigy14 Doresc cateva pareri despre aceasta situatie: eram la o trecere de pietoni, semaforul era rosu, toate masinile s-au oprit urmand sa se faca verde pentru ... (vezi toată discuția)
Semafor verde pentru autoturisme si rosu pentru pietoni pe aceasi directie de mers ciucur ciucur Buna Ziua! Ajungand intr.o intersectie mare am schimbat directia de mers spre dreapta pe culoarea verde a semaforului(pt auto) .In acelasi timp un pieton a ... (vezi toată discuția)