avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... semafor verde pentru autoturisme si rosu pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

semafor verde pentru autoturisme si rosu pentru pietoni pe aceasi directie de mers

Buna Ziua! Ajungand intr.o intersectie mare am schimbat directia de mers spre dreapta pe culoarea verde a semaforului(pt auto) .In acelasi timp un pieton a traversat pe zebra dar avea semafor rosu deoarece exista un decalaj intre cele doua semafoare(cepl pt auto si cel pt pietoni).un echipaj de politie a filmat acest moment m a tras pe dreapta si mi a suspendat permisul.eu nu am semnat procesul verbal drept pt care ulterior politistul opreste un taximetrist pe care il pune sa semneze ca martor asistent.
1.daca semaforul are acest decalaj unde depun o plangere in acest sens?
2.politistul in momentul in care m a filmat era in masina de politie parcata pe trotuar fara sa lase 1m pt pietoni.
3.pot depune plangere impotriva celui care a semnat ca martor asistent desi nu era de fata in momentul in care se presupune ca am incalcat legea?
4.ce dovada as putea aduce in tribunal vis a vis de decalajul de semafor ?

Alte discuții în legătură

Semafoare pentru pietoni Iulian81 Iulian81 Am vazut chiar si prin Bucuresti -dar folosind Google Maps- misteriosul semafor cu 3 culori dar pentru zebra. Adica pentru soferi care vin, se apropie de ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
E rosu sau nu e rosu? marc78 marc78 Buna ziua, Am oprit LA o trecere de pietoni semaforizata si din pozitia in care ma aflam nu mai puteam observa semaforul adresat autovehiculelor dar vedeam ... (vezi toată discuția)