avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intrerupere prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

Intrerupere prescriptie

Termenul de prescriptie pentru un contract de credit bancar curge pentru fiecare rata scadentara in parte.
Mai erau 7 rate si se prescria intreg contractul cand am fost executat. Am dosar de contestatie la executare si faptul ca executorul mi-a poprit salariul se considera acum ca s-a intrerupt prescriptia, executarea silita a intrerupt prescriptia.
Intrebarea mea este, pentru care rate scadentare s-a intrerupt prescriptia, pentru cele ramase neprescrise sau pentru toate si cele precendente ce deja intrasera in prescriptie?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 20:30, 5 Februarie 2015
Daca fost declarat scadent anticipat, curge pentru tot contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere credit bancar! ranedo ranedo Buna ziua!\\n Va rog respectuos sa-mi spuneti,daca in situatia in care sa implinit 3 ani si o luna,de la ultima rata achitata la banca,iar de atunci,personal ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)