avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli judecata

Buna seara!
Am un vecin, la etajul imediat superior, care are defectiuni majore la instalatia de scurgere. Permanent cand foloseste baia, ma inunda.
Doresc sa il actionez in judecata ( am incercat amiabil, coform legii, dar nu s-a putut).
Ma intereseaza cat ma costa acest demers, care este structura cheltuielilor si cat ar dura procesul pana la o hotarare definitiva.
Mentionez ca apartamentul este in Alexandria.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:28, 6 Februarie 2015
Actiunea dvs va trebui sa aiba 2 capete de cerere pe deo parte obligarea vecinului sa isi repare sub sanctiunea platii d edaune pt fiecare zi de intarziere si - pe de alta parte - repararea prejudiciului deja creat.

Veti plati taxa de timbru raportata la valoarea pretentiilor dvs, expertiza a cauzei si valorii prejudiciului, onorariu de avocat, fara insa a va putea indica o suma exacta.

Totodata si durata dosarului este greu de estimat, depinde de probe, depinde cat de repede se face expertiza, depinde de pozitia procesuala a celeilalte parti.
Daca aveati asigurarea facultativa a locuintei,scapati de efortul solutionarii in instanta de judecata
Ati incercat rezolvarea prin as. prop. ?
In interesul dvs. v-ar prinde bine si un punct de vedere al as. prop. - pe care sa-l atasati la dosarul care va merge in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, stau intr un bloc cu 4 etaje vecinul de deasupra a făcut modificări ... Claudia1477 Claudia1477 Buna ziua,stau intr un bloc cu 4 etaje Vecinul de sus,eu fiind la parter. A făcut modificări neautorizate in baie iar in urma acestora ma inunda des,am ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat. cum pot să-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului? Euroinvest Euroinvest Buna ziua, as doi sa aflu cum pot sa-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului in urma unei inundatii. Precizez ca am un apartament amplasat la ... (vezi toată discuția)