avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul m-a inundat. Cum pot să-mi recuperez ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul m-a inundat. Cum pot să-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului?

Buna ziua,
as doi sa aflu cum pot sa-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului in urma unei inundatii.
Precizez ca am un apartament amplasat la etajul 7 intr-un bloc cu 8 etaje.Astazi cand am ajuns la apartament (apartamentul este liber,nu locuiesc in apartament de cateva luni,am alta resedinta) ,am observat ca o parte din hol si baia sunt inundate cu dare de apa si cu tavanele compromise.Darele de apa erau aproape uscate,semn ca avaria avusese loc cu cateva zile in urma.Eu trecusem pe la apartamet in urma cu 15 zile si nu era inundat.
Am sunat administratorul si presedintele blocului si i-am chemat sa vada.Au chemat si un instalator din bloc sa vada de unde este avaria si au constatat ca avaria era de sus de la vecinul de la etajul 8.Acesta are o teava sparta si nu a observat ca tot curgea la noi la etajul 7.
Am discutat cu proprietarul ap.de la 8 dar nu vrea sa recunoasca paguba pe care mi-a produso si nici nu vrea sa auda sa-mi repare apartamentul.
Precizez ca nici eu nici vecinul apartamentului de la 8 nu avem asigurate apartamentele.
Ce fac eu acum,unde ma adresez sa-mi recuperez paguba si de ce documente am nevoie ???
In sustinerea celor spuse eu am fotografiile cu peretii cum arata acum si o declaratie din partea presedintelui blocului prin care recunoaste ce a vazut,cum se prezinta peretii inundati si faptul ca avaria se datoreaza vecinului de la etajul 8 si confirma faptul ca instalatia de la etajul 8 este deteriorata si teava sparta si deacolo curge apa in apartamentul meu.
Cu multumiri astept raspunsul dvoastra.cum sa procedez.

Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 09:27, 26 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se merita efortul actiune instanta spre a atrage raspunderea vecinului pt pagubele cauzate. Veti achita taxa de timbru la valoarea pretentiilor solicitate, onorariu expert pt evaluare prejudiciu si eventual onorariu de avocat.

Notificati l in scris despre pretentiile dvs si daca nu da curs despagubirii mergeti in instanta.

Ca si recomandare pe viitor asigurare facultativa si scapati de aceste batai de cap, asiguratorul urmand sa recupereze paguba de la cel vinovat.

Multumesc foarte mult
daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial proprietarul cu obligatia suportarii c/v prejudicii cauzate de inundatia generata de deficiente la instalatia individuala-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc mult,asa voi face pentru ca amiabil nu gasesc intelegere desi am cerut o mica parte din cheltuieli,sa ajute cu ceva ;am spus chiar ca voi contribui si eu numai sa-mi refac peretii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)
Problema inundatie bloc cristian196 cristian196 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema. Am inceput sa renovez apartamentul si am lucrat la tevile de apa(instalatia sanitara) proprie din casa. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)