avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Teapa data de magazin on-line
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Teapa data de magazin on-line

Buna seara ,
Am fost pacalit de catre un site on-line care ofera produse " reduse , la promotie .... etc " in felul urmator : - am cumparat un voucer pentru reducerea unui produs ( 2 periute electrice ) , voucer pe care l-am primit prin curier , atunci achitand 50 de lei , urmand sa trimit acel cod de pe voucer la o adresa de email pentru a primi coletul in 5 zile lucratoare .... Au trecut 2 saptamani de cand trebuia sa primesc acel colet dar nu am primit nimic ! Am solicitat explicatii la acea adresa de email , dar nu am primit raspuns . Am contactat siteul care colaboreaza cu acea " adresa de email " si am primit raspunsul ca " au luat legatura cu firma partenera si o sa primesc coletul + un bonus " ..... Iar minciuna ..... TEAPA ! vreau sa fac reclamatie pentru inselatorie la POLITIE si OPC . Cum procedez ? ma duuc la sectia de POLITIE sau exista asa ceva on-line /? si la OPC as mai vrea sa fac sesizare . Va rog daca puteti sa-mi dati niste detalii cum sa procedez .
O seara placuta ,
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:38, 6 Februarie 2015

1. Plangere la A.N.P.C. - - se poate depune si online aici :

[ link extern ]


Daca nu rezolvati, depuneti apoi plangere la politie.

Sau ambele variante.


2. PLANGERE LA POLITIE - pt savarsirea infractiunii de INSELACIUNE

NOUL COD PENAL - CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 244

Înşelăciunea


(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.


Detalii: [ link extern ]

Se poate depune si prin posta, cu confirmare de primire, dar ulterior va trebui sa va prezentati acolo pt a vi se lua declaratie in fata organului de crecetare penala. Depuneti la plangere ca probe toata corespondenta.



Un caz foarte asemanator a fost discutat acum putina vreme pe forum:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va rog sa nu scrieti numele site-ului de pe care ati cumparat voucherul, regulamentul de postare nu permite asta.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inselat...ajutati-ma cu un sfat.. mar1u5 mar1u5 va salut...is nou pe acest forum sper sa nu scriu prostii dar doresc ajutorul vostru mi-am comandat acu cateva zile de pe un site un dvd auto am vorbit cu omu ... (vezi toată discuția)
Teapa in urma intermedierii pe un site mihai46 mihai46 buna ziua in urma cu cateva zile pe [EDITAT].ro am cazut de acorrd cu un anume ela 36 care repezeta userul sa facem un schimb avea un laptop care era la ... (vezi toată discuția)
Teapa retur andrei90 andrei90 Buna seara. Am comandat un produs de pe cel mai cunoscut site de licitatii din romania, dar produsul nu a corespuns descrierii. Era o alta versiune, avea si o ... (vezi toată discuția)