avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare certificat de nastere model european
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare certificat de nastere model european

Buna!
Mie mi-a fost eliberat certificatul de nastere vechi intr-o localitate din jud Cluj insa eu m am stabilit in orasul Cluj. S-ar putea sa mi se elibereze certificatul de nastere model european in orasul Cluj?
Sotul meu s-a nascut in jud Salaj iar acum locuim in orasul Cluj, el unde ar trebui sa mearga pentru a i se elibera certificatul de nastere model european?
Precizez faptul ca domiciliul din B.I. este pe orasul Cluj.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:02, 6 Februarie 2015
Numai la Starea Civila din localitatea unde s-a inregistrat nasterea.
Le puteti obtine si de la Cluj, cererile pentru eliberarea de noi acte de stare civila se pot depune atat la locul inregistrarii lor cat si la Starea civila de la locul de domiciliu sau de resedinta (sunt formulare-tip care vi se dau acolo).
Sa aveti la dvs. atat CI cat si vechile certificate. Dureaza cam 30 de zile pentru ca nu cei de la Cluj au in pastrare registrele in care a fost inregistrata nasterea.


Pentru a primi certificatele intr-un timp mai scurt( mai putin de 30 de zile) ar trebui sa ne adresam la serviciul de stare civila de la locul nasterii? Stiti in cate zile se elibereaza certificatele de la serviciul de stare civila de la locul nasterii?

Va multumesc!
Daca mergeti personal de regula se elibereaza pe loc, mergeti dimineata si le explicati respectuos ca nu aveti unde sa dormiti la noapte si trebuie sa plecati in aceeasi zi. Problema este ca la comune fac stare civila secretarii pe care nu ii gasiti la serviciu tot timpul. De aceea va indic sa dati un telefon la starea civila inainte cu o zi de a va pune pe drum. Nu de alta dar sa nu aveti surpriza odata ajunsi la primarie ca nu are cine sa va elibereze certificatul. Puteti sa imputerniciti pe cineva daca nu va puteti deplasa personal. Imputernicirea o puteti face doar la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)