avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de crestere copil

Baietelui meu este nascut pe 7 iunie 2013 si as dori sa stiu in ce luna se incheie concediul de cresterea copilului? Curs de puericulura, pe care l-a facut tatal, reduce durata concediului mamei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 6 Februarie 2015
Pe 7 Mai 2015, tatal avand 1 luna de concediu de paternitate pe langa zilele libere obtinute in urma absolvirii cursului de puericultura, cat despre cursul de puericultura ,acesta nu reduce durata concediului mamei .
Tatal nu poate avea o luna de concediu de paternitate , fie este vorba despre concediu paternal maxim 15 zile lucratoare, fie este vorba despre concediu pentru cresterea copilului.

Daca este vorba despre CCC, atunci avem :
- in cazul in care tatal copilului indeplineste conditiile pentru CCC si indemnizatia aferenta, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna , indiferent daca tatal intra sau nu in CCC.

- in cazul in care tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru CCC si indemnizatia aferenta, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna .

In speta, daca ati optat pentru CCC cu o durata de 2 ani , atunci CCC va expira :
- la data de 07.05.2015, in cazul in care tatal copilului indeplineste conditiile pentru CCC si indemnizatia aferenta
- la data de 07.06.2015, in cazul in care tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru CCC si indemnizatia aferenta.

Concediu paternal nu afecteaza durata CCC pentru mama .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Lumysss Lumysss Buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de acest subiect si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un baietel care inplineste 2 ani pe 03.11.2016 si am ... (vezi toată discuția)
Concediu puericultura aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua! Daca dupa ce imi efectuez cele 126 zile pre si post natal, optez sa ma intorc la serviciu si sa intre in CIC sotul meu pot sa mai iau si acele 30 ... (vezi toată discuția)
de câte zile libere beneficiază tatăl la al doilea copil CristianJr CristianJr voi fii tata din nou in ianuarie si as vrea sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere ca sefii spun ca doar la primul copil am dreptul (vezi toată discuția)